Bivši SDA-ovac

Šepić osniva Narodni nezavisni blok - Pokret za Europu

Vijesti / Flash | 16. 07. 2017. u 12:55 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Politika mora biti vraćena narodu s obzirom na to da je ona danas ukradena od naroda, kojem ova država i njezine institucije pripadaju'',  kazao je danas zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (Klub Nezavisnog bloka) Senad Šepić.

On je nakon današnjeg sastanka Inicijativnog odbora za novo političko djelovanje i organiziranje u BiH, na kojem je usvojena Platforma za oslobađanje potencijala i pokretanje BiH, predstavio 11 točaka te platforme te najavio da će 10. rujna biti održana osnivačka skupština novog političkog projekta u BiH pod nazivom Narodni nezavisni blok - Pokret za Europu.

''U nazivu stoji narodni blok jer želimo praviti savezništva, budući da postoji mnogo podjela u BiH, a mi želimo ponuditi politiku koja će praviti mostove kako bi pokrenuli i promijenili BiH'', istaknuo je Šepić, dodajući da će to biti politika primarno okrenuta ka budućnosti.

Jedna od točaka platforme, koje će biti ključni pravac političkog djelovanja u sljedećem, uključuje zalaganje za oslobađanje od politike svađe, inata i traženja problema te oslobađanje od ekonomske politike siromašenja, kredita i visokih poreza.

Platforma također podrazumijeva i oslobađanje od lošeg upravljanja firmi u državnom vlasništvu i pokretanje boljeg upravljanja državnim vlasništvom te oslobađanje od korupcije, nepotizma i nepravde.

Šepić, je između ostalog, podsjetio da se prema podacima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH procjenjuje da u cijelom svijetu ima blizu dva milijuna Bosanaca i Hercegovaca, što je blizu 50 posto stanovnika BiH. To BiH čini prvom u Europi i sedmom u svijetu po udjelu iseljenika na sveukupno stanovništvo.

Stoga će, istaknuo je, jedan od ciljeva Narodnog nezavisnog bloka - Pokreta za Europu biti oslobađanje potencijala bh. dijaspore te pokretanje politike koja prihvaća kao partnere i uključuje mlade i stručne ljude iz dijaspore u razvoj BiH.

U obraćanju novinarima, Šepić je pozvao sve građane, bez obzira na nacionalnost, koji pripadaju drugim političkim strankama ili uopće nisu politički aktivni, da se uključe u rad Narodnog nezavisnog bloka kako bi zajednički pronašli najbolja i najkvalitetnija rješenja te 10. rujna pokrenuli novi politički projekt.

Priliku, kako je rekao, žele dati novim, mladim, stručnim i obrazovanim ljudima čiji potencijal dosad nije bio adekvatno iskorišten.

Kopirati
Drag cursor here to close