Hahahaha

Šef tijekom radnog vremena u službenom vozilu prodavao med na ulici

Vijesti / Flash | 17. 01. 2017. u 08:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vidio sam da u 'Vodovodu' nema mjerača protoka vode, što je osnovno sredstvo za rad, a kojim pregledaju da li na mreži negdje curi voda. S druge strane, kupili su 11 novih putničkih automobila, imaju direktora koji ima vozilo i vozača na raspolaganju, a nemaju novac za osnovne nabavke'', rekao je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković u intervjuu za Fenu.

Kaže kako je vrlo nezadovoljan radom nekih direktora poduzeća, kao što su "Vodovod i kanalizacija" i "Gras" te najavio njihovu smjenu ukoliko se situacija ne popravi. No, pojasnio je kako Vlada KS-a ne može smijeniti direktora županijskog poduzeća, već samo Skupština, ukoliko ne usvoji njihov plan rada za prethodnu godinu.

''Smjena direktora kojima nisu zadovoljni'', dodao je Konaković, ''uslijedit će u travnju, kada se na dnevnom redu Skupštine i nađu njihovi izvještaji''.

''Ova godina će po mnogo čemu biti ključna, a prije svega ćemo promijeniti radne navike čelnih ljudi koji su navikli na komoditet i veliku platu. Direktori neće imati povlasticu da ostanu na toj poziciji, samo zato što ih je predložio neki utjecajan čovjek'', rekao je, između ostalog, Konaković i dodao kako neće dozvoliti ''da tamo sjede oni koji misle da zbog neke političke poleđine imaju pravo na mandat''.

''Svaka iznenadna kontrola me šokira, kao na primjer šef koji je u toku radnog vremena u službenom vozilu 'Vodovoda' prodavao med na ulici. Njegovi podređeni su znali da on to radi, a njegovi pretpostavljeni ga kriju ili ne znaju gdje je on. Na zahtjev Vlade ta osoba je smijenjena'', pojasnio je.

Osvrnuo se i na druga poduzeća pa je naveo kako u "Grasu" postoji paradoks da menadžment tvrdi da žele prometovati na nelegalnim linijama koje nisu profitabilne, a ne žele povećati broj autobusa na obveznim profitabilnim.

''Ako se u zaključku Vlade KS-a navodi da se oni koji ne izdaju fiskalne račune nekoliko puta tjedno kontroliraju, ta uprava nije efikasna. Isto tako, ako poduzeće 'Rad' u izvještaju navede da su u siječnju prošle godine hvatali 0,6 agresivnih pasa dnevno, a nakon pritiska vlade da taj broj iznosi 40, onda tu nešto ne štima. Ako premijer mora da uslika ulice koje nisu očišćene od smeća i tu sliku šalje menadžmentu tog poduzeća, onda oni ne rade kako treba'', istaknuo je, između ostalog, Konaković u razgovoru za Fenu.

Kopirati
Drag cursor here to close