Želi mijenjati svijet

Sedamdesetogodišnji inženjer autor natpisa u Trebinju

Vijesti / Crna Kronika | 06. 05. 2017. u 20:19 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznat je počinitelj šablonskih natpisa ispisanih u subotu rano ujutro na svim objektvima u Dučićevoj ulici u Trebinju.

Natpis na kome stoji "Pokret za SPS Jugoslaviju – bolju od dobre SFRJ" ispisao je 70-godišnji diplomirani inženjer građevine Jovo Tarana. On je ubrzo završio na policiji gdje je dao izjavu te se ponovno vratio na ulicu s promotivnim materijalnom.

Na pitanje novinara Herceg TV-a, kada je ovo uradio, Tarana je odgovorio: ''Jutros negdje između 4 i 5 sati. Bio sam u policiji, dao sam i potpisao izjavu i oni sa mnom, kažu, više nemaju ništa".

Slučaj je predan Okružnom tužiteljstvu, a Jovu Tarana se tereti za kazneno djelo "Oštećenje tuđe stvari".

"Policijski službenici PS Trebinje su izvršili očevid. Također su obradili osobu inicijala J.T. za koje postoji osnovana sumnja da je navedeno napisao. Dežurni tužitelj OJT u Trebinju o događaju je obavješten," izjavila Jovana Cvijetić, glasnogovornica PU Trebinje.

Tarana nije gubio vrijeme, iz policije se opet vratio među Trebinjce i u pratnji policajca dijelio promotivni materijal. Objasnio nam je da SPS znači skupštinski politički sustav kojim on, kako kaže, želi mijenjati svijet.

"Ovo je politički susutav po volji minorne manjine, mi smo svi kao rogovi u vreći, na cijelom svijetu ne postoje dva ista čovjeka. I jedino apsolutizam volje većine može pomutiti sve sujete ovoga svijeta. I još jedna stvar, nitko ne uči na tuđem iskustvu, svako uči na svom iskustvu - e pa sada smo svi stekli svoje iskustvo. Ovo je globalna laž, zlo i naopako'', kaže Jovo Tarana za Herceg TV.

Jovo Tarana je rođen 1947. godine u trebinjskom selu Slano, radio je u Industriji alata, te Neimarstvu. Živio je u Beogradu. Kaže da se pored građevine koju je završio bavio svim i svačim.

Kopirati
Drag cursor here to close