Dokle ćemo?

Sebija nije koristila samo službeni automobil, nego i vozača

Vijesti / Flash | 19. 04. 2017. u 11:23 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktorica Kliničkog centra u Sarajevu Sebija Izetbegović za posjet Kliničkom centru Tuzla nije koristila samo službeni automobil Predsjedništva BiH, nego i vozača, piše N1.

Sebija Izetbegović, supruga člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, prekjučer je boravila u posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. U ovaj grad je sa svojim suradnicima stigla u službenom automobilu Škoda Superb registarskih oznaka E30-K-969, registriranim na Predsjedništvo BiH.

Vozač je bio Amar Macić, inače službeni vozač Bakira Izetbegovića. Macićeva supruga, Vildana Macić je tajnica Sebije Izetbegović na UKCS, a ranije je radila kao službenica u centrali SDA, potvrđeno je za N1.

Da rodbinskim vezama tu ne bude kraj, za N1 je potvrđeno i to da sestra Vildane Macić također radi kao uposlenica UKCS, odnosno kao medicinska sestra na Otoringolaringologiji Kliničkog centra u Sarajevu.

Izostao je odgovor nadležnih na osnovu koje Odluke ili Pravilnika službena vozila Predsjedništva BiH mogu koristiti direktori ili zaposlenici drugih institucija.

Kopirati
Drag cursor here to close