Optužbe na vladajuće

SDP tvrdi: Skupština HNŽ-a raporedila 350 milijuna KM na izvanrednim sjednicama

Vijesti / Flash | 30. 12. 2016. u 12:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski odbor SDP-a BiH HNŽ-a upozorava kako je vladajuća koalicija u Hercegovačko-neretvanskoj županiji HDZ-SDA-SBB na izvanrednim sjednicama županijske Skupštine, pred kraj godine, usvojila niz financijskih dokumenata, "teških" ukupno 350 milijuna maraka.

"Dokumenti su usvajani na način da ih nitko nije mogao kvalitetno analizirati, bez ikakvog upoznavanja javnosti s njima, osim na dan sjednice. Na sceni smo imali klasičnu zloupotrebu procedura i vlast koja sve svoje financijske dokumente usvaja na izvanrednim sjednicama, a često dostavljajući materijale nekoliko sati ili minuta pred početak sjednice najbolje govori sama o sebi", navodi se u SDP-ovom priopćenju za javnost.

Dodaje se kako se na svim razinama vlasti na taj način raspolaže novcem i milijunima maraka građana, kojih se vladajući sjete tek na dan izbora.

"Građanima su podarili 'lunch pakete' i javne kuhinje, kojima su također smanjili proračunske dotacije u HNŽ-u, a sebi su podarili polutajno gospodarenje stotinama milijuna maraka novca svih stanovnika HNŽ-a", stoji u priopćenju ŽO SDP BiH HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close