Sve veće naknade

SDP: SDA građane pravi budalama

Vijesti / Flash | 11. 02. 2017. u 14:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stranka demokratske akcije nastavlja s manipulacijama i obmanama javnosti kada su u pitanju povećanja naknada dužnosnicima u FBiH'', priopćeno je iz SDP-a.

Naime, kako navode u priopćenju, administrativna komisija Doma naroda Parlamenta FBiH nije mogla donijeti odluku da se naknada za odvojeni život poveća sa 600 na 800 KM bez glasova njenih članova koji dolaze iz SDA.

''Priopćenje SDA kojim se potez izaslanika iz SDA naziva sramnim, uvreda je za sve građane FBiH koji se na ovaj način prave budalama. Podsjećamo da je Vlada FBiH koju vodi SDA istu naknadu još 2015. godine sa 1 KM povećala na 300 KM. Tada, kao ni danas, to za SDA nije bilo sramno'', navodi SDP u priopćenju pozivajući SDA da prekine svoju bahatu politiku konstantnog povećavanja svih naknada javnim dužnosnicima.

''Pozivamo SDA da podrži izmjenu zakona koju će predložiti SDP i kojom će se isplata ovih naknada odmah obustaviti. Do sada je SDA uvijek odbijala podržati ovakav zakon te se nadamo kako su, obzirom na javno iskazanu sramotu zbog posljednjeg povećanja naknada koju su sami izglasali, konačno promjenili svoju politiku'', navedeno je u priopćenju.

Inače, ovo pitanje pažnju mediju izazvalo je nakon press konferencije Centara civilnih inicijativa koji su prvi objavili ovu informaciju. CCI smatraju da je proračun FBiH socijalni, a ne razvojni, te da ovaj novac (povećanje od 200 KM) bilo nužno preusmjeriti u druge svrhe.



Kopirati
Drag cursor here to close