kontraudar

SDP prozvao Čovića za šovinizam i laži oko autoputa

Vijesti / Flash | 10. 01. 2017. u 10:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vlast koju je predvodio SDP izgradila je 10 kilometara autoceste od Bijače do Međugorja i počela gradnju 10 kilometara autoceste od Svilaja do Odžaka'', navodi SDP u priopćenju u kojem reagira na, kako tvrde, više puta izrečene netočne i potpuno besmislene tvrdnje Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH o gradnji autoceste u FBiH i položaju hrvatskog naroda.

''Da HDZ i njegovi partneri nisu došli na vlast autoput u Posavini bi bio završen, kao i dionica od Međugorja do Počitelja duga 10 kilometara, koju HDZ i njegovi partneri nisu u stanju već dvije godine ni početi graditi, iako im je vlast SDP-a ostavila oko 200 milijuna KM za njezino financiranje. Podsjećamo Čovića i njegove sljedbenike kako je upravo Vlada koju je vodio SDP riješila pitanje financiranja Posavske županije koja je bila pred bankrotom zbog nepravednog zakona o pripadnosti javnih prihoda kojeg je usvojila vlast u kojoj je naravno sjedio i HDZ'', navodi se u priopćenju za javnost SDP-a.

Stranka Nermina Nikšića navodi kako za njih ''ne postoje hrvatski, bošnjački ili srpski autoputovi, već samo oni koji su izgrađeni i oni koji nisu''.

Iz SDP-a su uputili poziv Čoviću da "prestane sa širenjem neistina koje su odavno prešle u otvoreni šovinizam" i uradi bilo što konkretno za Hrvate.

Podsjećamo, predsjednik HDZ-a BiH nedavno je optužio SDA za namjerno opstruiranje izgradnje autoceste kroz Hercegovinu.

''Autocesta se u Hercegovini ne gradi jer netko želi da se ne gradi, pa se koriste različiti instrumenti da bi se opstruirala izgradnja autoceste; jednom je to peticija da autocesta ne ide pored Počitelja, pa drugi put peticija za Blagaj, pa sad imamo neku novu peticiju da ne ide ni tom drugom trasom. Ne razumijem te koji potpisuju te peticije, a to su dominantno predstavnici bošnjačkog naroda jer se ne gradi pored njihovih kuća'', rekao je Čović te je isto ponovio nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close