SDA protiv SDA: Stranka traži da stranka glasuje protiv onoga o čemu je glasovala za
Kakav kaos!
OBJAVA: Petak, 10. veljače 2017. 14:43
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
SDA protiv SDA: Stranka traži da stranka glasuje protiv onoga o čemu je glasovala za
0

U priopćenju SDA se navodi da je u postojećim ekonomskim i socijalnim prilikama u društvu takva odluka o povećanju naknade izaslanicima sramna

Stranka demokratske akcije objavila je kako najoštrije osuđuje jučerašnju odluku administrativne komisije Doma naroda Parlamenta FBiH o povećanju naknada za odvojeni život.

U priopćenju SDA se navodi da je u postojećim ekonomskim i socijalnim prilikama u društvu takva odluka o povećanju naknade izaslanicima sramna.

''Obvezujemo izaslanike iz SDA da pokrenu proceduru poništenja ove nerazumne odluke. Istovremeno, zahtijevamo od rukovodstva Zastupničkog doma Parlamenta FBiH da pokrene proceduru smanjenja iste takve naknade u Zastupničkom domu, što su bili dužni učiniti još prije osam godina u skladu sa Zakonom o uštedama'', priopćeno je iz SDA.

Naime, s 29 glasova za, 11 suzdržanih te četiri protiv Dom naroda FBiH usvojio je izmjene Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti FBiH, kojima se propisuje način utvrđivanja visine osnovice za obračun plaće zaposlenika u federalnim institucijama.

U oba doma Parlamenta Federacije BiH izjednačena je visina naknade za odvojeni život od obitelji, zakup stana za službene potrebe, troškove smještaja i naknadu troškova prijevoza. Na taj način i izaslanici od 1. siječnja primaju 800 KM za razliku od ranijih 600. U Zastupničkom domu iznos naknade utvrđen je ranije na 800 KM.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.