Nove podjele

SDA: Neprihvatljivo provođenje vanrednih izbora u Srebrenici

Vijesti / Flash | 05. 06. 2017. u 16:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Povjereništva Stranke demokratske akcije (SDA) Srebrenica na današnjoj sjednici pozvali su sve političke subjekte u Općinskom vijeću Srebrenica na dijalog i razgovor s ciljem prevazilaženja trenutne krize.

Do krize je došlo nakon odluke Vlade Republike Srpske da poništi odluke koje je Skupština donijela 28. travnja radi pribavljanja dodatnih tumačenja te je zatraženo i odgađanje sjednice Skupštine zakazane za 6. lipanj.

Kako je u priopćenju navedeno, SDA je opredijeljena za formiranja stabilne većine koja će interese građana staviti ispred pojedinačnih i stranačkih interesa te je Povjereništvo stranke formiralo tim za vođenje pregovora kojeg će činiti Ramiz Salkić, Almir Dudić i Azir Osmanović.

Istaknuto je da su za SDA Srebrenice neprihvatljive namjere Vlade RS-a da u nadolazećem razdoblju produbi krizu u Općinskom vijeću Srebrenica, s ciljem raspuštanja Skupštine i provođenja izvanrednih izbora u ovoj općini.

U ovoj stranci smatraju da bi takav scenarij bio na štetu svih građana te da bi duboko narušio međunacionalno povjerenje i produbio postojeće podjele i političku netrpeljivost.

Pozvali su stoga Vladu RS-a da umjesto destabilizacije, pomogne razvoj i pokrene ulaganja u ovu općinu, koja su do sada bila minimalna, kazavši da vjeruju da je to do sada bio slučaj jer je načelnik općine bio iz reda bošnjačkog naroda.

Povjereništvo je pozvalo Vladu RS-a da poštuje osnovne principe Europske konvencije o lokalnoj samoupravi i dozvoli lokalnim predstavnicima da donose odluke u interesu građana koji su ih i birali, priopćeno je danas iz Povjereništva SDA Srebrenica.

Kopirati
Drag cursor here to close