SDA HNŽ-a pozvao članove SIP-a da donesu odluku o ponavljanju izbora
SIP
OBJAVA: Nedjelja, 30. listopada 2016. 14:53
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: K.K.
Izborni rezultati press
1

Nedopustivo je da pojedini čanovi Središnjeg izbornoga povjerenstva BiH svojim inicijativama i prijedlozima izlaze iz zakonom propisanih okvira institucije

Izvršni odbor Županijskoga odbora (ŽO) SDA Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) pozvao je članove Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH da prestanu "s politizacijom prekinutih izbora u općini Stolac" i donesu odluku koju nalaže Izborni zakon BiH o ponavljanju izbora na svim redovnim biračkim mjestima, priopćeno je iz toga odbora.

"Nedopustivo je da pojedini čanovi Središnjeg izbornog povjerenstva BiH svojim inicijativama i prijedlozima izlaze iz zakonom propisanih okvira institucije koju predstavljaju i time nastoje ovo neovisno tijelo pretvoriti u organe gonjenja, a ne u organ za provođnje izbora, što mu je osnovna namjena", navodi IO ŽO SDA.

SDA poziva članove SIP-a da svoje obaveze izvrše na način kako to propisuje Izborni zakon i u zakonom predviđenim rokovima, a da istražne i sudske procese prepuste za to nadležnim institucijama.

"Brojne registrirane i dokumentirane nepravilnosti, točnije teška kršenja izbornog procesa, koja su se dogodila u režiji gospodina Ivana Perića, svjesno se zanemaruju i minimiziraju, a težište odgovornosti jednostrano prebacuje na čanove 'Inicijative za Stolac', odnosno na njeznog kandidata za načelnika, iako za takvo što nisu utvrđene zakonske okolnosti", ocjenjuju u IO ŽO SDA HNŽ-a.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Miro Marić
1. Miro Marić
prije 295 dan.
Da nije žalosno bilo bi smiješno.
+18
-1
1
BA
Chrome