SDA: Čović ima ustavnu obvezu da zastupa interese BiH, a ne druge države
(Ne)istina
OBJAVA: Srijeda, 16. kolovoza 2017. 12:57
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.S.
SDA: Čović ima ustavnu obvezu da zastupa interese BiH, a ne druge države
1

- Nedopustivo je da Dragan Čović umjesto obvezujućeg zastupanja interesa BiH zastupa interese druge države

Stranka demokratske akcije (SDA) odbacuje izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića u vezi sa službenim stavom BiH kada je u pitanju izgradnja Pelješkog mosta.

Iz SDA je priopćeno da je, kako navode, apsolutna neistina da BiH službeno ne osporava izgradnju Pelješkog mosta.

"Prava je istina, a to zna i sam Čović, da je Predsjedništvo BiH 2007. godine jednoglasno usvojilo stav koji glasi: "Bosna i Hercegovina je protiv izgradnje mosta do rješavanja otvorenih pitanja vezanih za identificiranje morske granične crte između dvije države“. O navedenom stavu su tada upoznati i najviši dužnosnici Republike Hrvatske", navodi se u priopćenju SDA.

Dodaje se da Dragan Čović kao trenutni predsjedavajući Predsjedništva BiH ima ustavnu obavezu da zastupa službene stavove i interese BiH, te da "svako drugačije postupanje predstavlja zloupotrebu službenog položaja o čemu bi Dragan Čović itekako trebao voditi računa“.

"Nedopustivo je da Dragan Čović umjesto obvezujućeg zastupanja interesa BiH zastupa interese druge države i nastoji opravdati postupke Hrvatske koji predstavljaju udar na suverenitet BiH i u suprotnosti su s Konvencijom UN o pravu mora i dugoročnim interesima BiH", priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Prikaži negativno ocijenjen komentar.