Osuda

SDA brani časnike Armije od optužnica iz Hrvatske

Vijesti / Flash | 14. 03. 2017. u 17:54 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) najoštrije osuđuje "politikantski pokušaj nekolicine udruga Domovinskog rata iz BiH, čiji su predsjednici iskoristili činjenicu da su ujedno i državljani Republike Hrvatske (RH) te početkom ožujka podnijeli Glavnom državnom odvjetniku RH Dinku Cvitanu prijavu protiv 16 uglednih časnika Armije Bosne i Hercegovine".

''Ovakva politički motivirana i pravno potpuno neutemeljena diskreditacija branitelja Bosne i Hercegovine nema nikakvo uporište u činjenicama - nisu pripadnici Armije Bosne i Hercegovine ratovali u Hrvatskoj devedesetih. Ako ćemo ulaziti u tu problematiku, otvorit ćemo i pitanje samopozvane unilateralne vojne akcije RH u BiH'', priopćeno je iz SDA.

Iz ove stranke ističu da je pravni sustav Bosne i Hercegovine okvir u kojem Hrvati u našoj zemlji itekako mogu tražiti pravdu za svoje žrtve, podsjećajući da ministar pravde BiH i federalni ministar pravde, kao i vršitelj dužnosti glavnog tužitelj Tužiteljstva BiH dolaze iz reda hrvatskog naroda.

''Očigledno se ovdje radi o pritisku na institucije Bosne i Hercegovine nakon što je jesenas u Orašju uhićena grupa pripadnika HVO. BiH ne podliježe pritiscima na svoje pravosudne institucije - institucije BiH su dužne da procesuiraju svaki zločin počinjen na njenoj teritoriji, bez obzira o kome se radi'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close