Nedolazak Srba
SDA: Blokada državnih institucija je kršenje Daytonskog sporazuma
Dovođenjem u pitanje Daytonskog mirovnog sporazuma će biti dovedeno u pitanje i ono što je nastalo ovim sporazumom, a to su entiteti.

Današnji nedolazak trojice izaslanika iz Kluba srpskog naroda, koji su na taj način onemogućili formiranje kvoruma u Domu naroda BiH, predstavlja ozbiljno kršenje Daytonskog mirovnog sporazuma, priopćila je Stranka demokratske akcije.

''Oni koji su to učinili moraju biti svjesni da se Daytonski sporazum mora izvršavati u cjelosti i ako se neko odlučio za blokadu državnih institucija, onda mora biti svjestan da na taj način ugrožava i poziciju entiteta. Dovođenjem u pitanje Daytonskog mirovnog sporazuma, bit će dovedeno u pitanje i ono što je nastalo ovim sporazumom, a to su entiteti'', citat je iz priopćenja.

Međunarodna zajednica je sastavni dio Daytonskog mirovnog sporazuma i ona je zadužena za otklanjanje smetnji u civilnoj implementaciji ovog sporazuma. Radi se o ozbiljnoj situaciji i Vijeće za implementaciju mira ima obavezu da hitno reagira, napominje SDA.

Ponedjeljak, 20. ožujka 2017. 17:55
A.M.
http://www.bljesak.info/rubrika/vijesti/clanak/sda-blokada-drzavnih-institucija-je-krsenje-daytonskog-sporazuma/191146