SDA: Blokada državnih institucija je kršenje Daytonskog sporazuma
Nedolazak Srba
OBJAVA: Ponedjeljak, 20. ožujka 2017. 17:55
IZVOR: Fena
AUTOR: A.M.
SDA: Blokada državnih institucija je kršenje Daytonskog sporazuma
2

Dovođenjem u pitanje Daytonskog mirovnog sporazuma će biti dovedeno u pitanje i ono što je nastalo ovim sporazumom, a to su entiteti.

Današnji nedolazak trojice izaslanika iz Kluba srpskog naroda, koji su na taj način onemogućili formiranje kvoruma u Domu naroda BiH, predstavlja ozbiljno kršenje Daytonskog mirovnog sporazuma, priopćila je Stranka demokratske akcije.

''Oni koji su to učinili moraju biti svjesni da se Daytonski sporazum mora izvršavati u cjelosti i ako se neko odlučio za blokadu državnih institucija, onda mora biti svjestan da na taj način ugrožava i poziciju entiteta. Dovođenjem u pitanje Daytonskog mirovnog sporazuma, bit će dovedeno u pitanje i ono što je nastalo ovim sporazumom, a to su entiteti'', citat je iz priopćenja.

Međunarodna zajednica je sastavni dio Daytonskog mirovnog sporazuma i ona je zadužena za otklanjanje smetnji u civilnoj implementaciji ovog sporazuma. Radi se o ozbiljnoj situaciji i Vijeće za implementaciju mira ima obavezu da hitno reagira, napominje SDA.

Komentari (2)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Prikaži negativno ocijenjen komentar.
Mali Mrav
prije 188 dan.
došo nedošo, plaća ide
+4
-0
0
BA
Chrome