Odgovor

SBB oštro: Izetbegović ne shvaća da mu ovo nije kalifat

Vijesti / Flash | 15. 03. 2017. u 18:55 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom konstatacija Bakira Izetbegovića da mu Fahrudin Radončić odgovori šta je radio prije nekoliko dana u Mostaru, odnosno šta su mu javili prijatelji iz Banja Luke te šta je Radončić svjedočio u Prištini, SBB navodi:

"Višečlano izaslanstvo SBB-a u Mostaru je razgovaralo s izaslanstvom HDZ-a BiH, nakon istog takvog sastanka koji su dan ranije imale SDA i HDZ BiH. Nažalost, nije dogovoreno ništa.

Što se tiče navodnih poruka iz Banje Luke, podsjećamo Izetbegovića da je Fahrudin Radončić smijenjen s pozicije ministra sigurnosti BiH glasovima SDA, SDP-a i Dodikovog SNSD-a. Uostalom, na sastanku u kafani pokraj Sarajeva, Izetbegović je Dodiku dao takve ustupke da mu se ovaj i danas javno zahvaljuje.

Radončić je na Kosovu svjedočio o brojnim političkim ubojstvima koje je uradila tajna služba AID, koja je bila u direktnom kontaktu sa Bakirom Izetbegovićem osobno. Njega boli da se ta tema ponovo otvara, pa je bezuspješno pokušava sakriti nepostojećom podrškom Radončiću od Dodika, Plavšićke i drugih.

Bošnjacima je dosta Bakirovog lažnog patriotizma i tobožnjeg njegovog stradanja. Radončić u kući ima tri šehida, sve vrijeme rata je bio u Sarajevu i Armiji BiH, njegova supruga i sestra su sa djecom cijeli rat bili u opkoljenom glavnom gradu BiH.

Za razliku od Radončića, Bakir se krio u sefu Centralne banke BiH, supruga Sebija i majka su mu bili po ugodnim i veleljepnim rezidencijama u Turskoj i Njemačkoj, zetovi u Hrvatskoj i drugdje. Njihova patriotska aktivnost je zabilježena autentičnim videosnimcima koji su javnosti već poznati.

Na kraju, Bakir Izetbegović ne shvaća da mu ovo nije kalifat gdje će on nekome nešto davati i uzimati. Građani su svojim glasovima dali mandat SBB-u, a bez tog mandata SDA i HDZ BiH trebaju vratiti svoja mjesta i ići odmah na nove izbore. U međuvremenu, Izetbegović se, zbog veleizdaje žrtava genocida, treba povući iz Predsjedništava BIH i sa čela SDA, jer je povijesno sramotno slagao vlastiti narod i žrtve genocida. Upravo zahvaljujući njegovom mentalnom sklopu, SDA-u nije uspjela niti jedna koalicija, neovisno je li u pitanju bio SDP, SBiH, DF ili sada SBB.

Izetbegović je Bošnjake izolirao, u svađi je sa vlastitom strankom i svim političkim partnerima iz sva tri naroda i regije. Njegova opsjednutost Radončićem je providna manipulacija da sakrije vlastitu nesposobnost, destrukciju i neznanje. Bakir želi Erdogansku vlast sa pet obitelji policijske progone svih neistomišljenika, a mi javno poručujemo - taj fildžan teritorije i takvu vlast neće dobiti.

Izetbegović Radončića pokušava diskreditirati lažnom izdajom, samo da sakrije vlastitu veleizdajničku prevaru koju je u slučaju revizije učinio.

Znači, Izetbegović treba dati ostavku, a na njegovo mjesto izabrati drugog predstavnika SDA iz Zastupničkog doma PS BiH. Istovrenemo, on treba donijeti pojedinačne potpise zastupnika u državnom i federalnom parlamentu da građanima pokaže da ima kvalificiranu parlamentarnu većinu i SBB će odmah napustiti vlast.

Ne iz razloga što je SBB-u vlast bitna, jer je Izetbegović mjesecima molio da pošto-poto SBB uđe u nju, nego da se ne napravi i izazove opći kaos i da ga svojim ishitrenim postupkom ne uzrokuje SBB, kao državotvorna i odgovorna stranka.

Jer projektirani kaos koji mjesecima projektirano proizvodi, Izetbegoviću treba da pripremi podjelu zemlje i napokon ostvari san o feudalnoj fildžan državici u srcu Europe. E, neće moći. Nije moglo ni 1993. godine, u Holiday Inn-u, kada se utemeljivač SBB-a i tada suprostavio samozvanom Bošnjačkom saboru, podjeli BiH na troje i stvaranju muslimanske državice koja je bila projekt Tuđmana i Miloševića", navodi se u priopćenju SBB-a.

Kopirati
Drag cursor here to close