Stigao iz Beograda

Sarajevo: Uhićen na osnovu tjeralice iz Čapljine

Vijesti / Crna Kronika | 06. 09. 2016. u 14:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Postrojbe granične policije Orašje 6.9.2016. godine slobode su lišili D. Š. (1984.), državljanina Republike Hrvatske.

Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Gradačac zbog teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa. Osoba je kontrolirana na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine. D. Š. je predat službenicima Sudbene policije Odžak.

Službenici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo 5.9.2016. godine su lišili slobode F. B. (1980.), državljanina Republike Turske nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Ankara raspisao tjeralicu zbog kaznenih djela 'Napad/zlostavljanje' i 'Prijetnja'.

Na Mađunarodni aerodrom Sarajevo F. B. je stigao letom iz Dubaija. Predat je službenicima Sudbene policije Suda BiH.

Istoga dana službenici ove Postrojbe na letu iz Beograda slobode su lišili bh. državljanina A. M. (1993.) jer ga je potraživao Općinski sud Čapljina zbog kaznenog djela 'Teška krađa'. A. M. je predat službenicima Sudbene policije sudova u Kantonu Sarajevo, navodi se iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close