Slučajnosti

Šantića napadaju baš kad je prozvao Hrvate

Vijesti / Flash | 14. 03. 2016. u 06:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Gle slučaja, Duju napadaju na dan kada je on prozvao one iz reda hrvatskog naroda koji pomažu gamadi Atifu Dudakoviću i Hamdiji Avdiću Tigru u zataškavanju zločina počinjenog nad generalom Šantićem'', piše predsjednik Hrvatske republikanske stranke, Slaven Raguž na svoje Facebook profilu reagirajući na vijest o napadu na Duju Šantića, sina nestalog generala HVO-a Vlade.

Raguž ističe kako su se na prošlotjednom mirnom prosvjedu ''našli su se slikati ispred Kosače i oni koji bi Duji mogli pomoći u pronalasku svoga oca jednim telefonskim pozivom''.

''Istina i pravda su danas postali luksuz i opasnost. Luksuz, jer svoju istinu i svoju pravdu ima samo onaj tko je može kupiti. Opasnost, jer živimo u 'šuti i trpi' vremenu u kojem je opasno govoriti istinu, tražeći pravdu, koje u njegovom slučaju nema 21 godinu, a tko zna kad će je i hoće li je ikada biti. Jer Duje je bio sam. Kao što su ga samog napali u stubištu, tako su ga samog ostavile institucije i oni koji bi tobože trebali boriti se za hrvatske interese u tim institucijama. Ostavili ga oni koji se danas vrlo bogato goste nasljeđem njegovog oca i svih branitelja koji su dali svoj život u Domovinskom ratu, a tada su se skrivali po mišjim rupama'', piše Raguž.

Cijeli slučaj generala Šantića u posljednje vrijeme biva pogođen nekakvim ''slučajnostima'', počevši od nestanka struje na Face TV-u, iznenadnog medijskog uskrsnuća u sarajevskim medijima zločinaca Dudakovića i Avdića Tigra, pa do ovoga napada na Duju, navodi predsjednik HRS-a.

''Nitko da javno demantira ijedan od navoda koje Duje javno iznosi, samo kukavički pokušaji zataškavanja i to zavijeni pod velom 'slučajnosti', koju je netko vrlo dobro osmislio i netko vrlo dobro zna tko stoji iza. Jednako kao što su 'slučajno' zapaljene zgrade po Mostaru nedavno, a pojedinci iz stranke svih Hrvata i Hrvatica dan ranije svoju djecu i obitelji poslali na more'', navodi Raguž dajući podršku Duji Šantiću.

''Ovo je tek početak, a doći će i vrijeme kada nas neće predstavljati oni kojima su samo novac i interes u mislima, nego oni vođeni istim načelima i nakanama za koje je tvoj otac dao život. Ima nas koji se usuđujemo i sve nas je više. Izići ćeš iz ovoga jači i zajedno idemo do kraja. Ako je itko ikada sumnjao u tvoje riječi, ovo što ti se dogodilo dokazuje da si u pravu i da su ti namjere iskrene. Istina ih boli i protiv istine se ne može, a istina je jedino što imamo. Atife Dudakoviću, Hamdija Avdiću Tigre, kokošari iz bošnjačkih i hrvatskih stranaka koji radi samo vama znanih interesa ili par glasova više krijete zločin i zločince, jedna poruka: što jače zataškavate, naša žeđ za istinom će biti jača. Duje s tobom do kraja! Ovo je tek početak!'', navodi Raguž.

Kopirati
Drag cursor here to close