Tko je kriv?

Šamaraju se SDA i SDP

Vijesti / Flash | 28. 03. 2017. u 07:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''SDP bolje da se posveti učenju na vlastitim brojnim greškama, umjesto obmanjivanja javnosti propagandističkim pamfletarenjem", objavila je SDA.

Potom je SDP objavio kako SDA laže i da Bakir Izetbegović nema hrabrosti za istinu.

''Stranka demokratske akcije svojim priopćenjem u kojem je nabrojala tobožnjih deset ključnih grešaka SDP-a BiH, pokazala je kako SDA dosljedno primjenjuje metodu zaobilaženja istine koju je prilikom svjesne sabotaže zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije vrhunski ispoljio njezin predsjednik, skrivajući ključnu činjenicu od kompletnog naroda. On do danas nema hrabrosti reći istinu'', navodi SDP u odgovoru na priopćenje SDA.

A SDA je ranije objavila kako je "SDP politička stranka za vrijeme čije vlasti ne samo da BiH nije napredovala nego je i nazadovala''.

''Oni su svojim truhlim kompromisima, prije svega sa SNSD-om, radi pukog ostanka na vlasti u nekim važnim segmentima urušili dostignuti razinu reformi. Tako je uništen Zakon o sukobu interesa za vrijeme SDP-a. Na isti način bespovratno su ograničena prava povratnika kroz Zakon o prebivalištu, što je jedan od ključnih razloga što Bošnjaci nemaju načelnika u Srebrenici", navodi se u priopćenju SDA koja tvrdi kako "SDP kao opozicija u ovom mandatu pokazuje da treba još dugo i ostati opozicija, jer nema nikakvih ideja koje bi ovu zemlju unaprijedile, nego na bazi poluistina obmanjuje javnost".

"Kronično neinformirani i neupućeni SDP oslanja se na populistička priopćenja, koja po pravilu nemaju uporišta u činjenicama. Ali SDP-u činjenice i ne trebaju, jer se još uvijek drže komunističke parole: 'Tko drukčije kaže, taj kleveće i laže''', stoji u priopćenju SDA.

Uz to, SDA je navela deset ključnih argumenata iz kojih je, kako tvrde, ''vidljivo da je BiH za vrijeme SDP-ove vlast stagnirala ili pak nazadovala''.

Tako su naveli da je EU put bio je u potpunoj blokadi, da su proces NATO integracija i uknjižba perspektivnih vojnih lokacija bili potpuno blokirani, da je kriminalni ugovor s Muhlbauerom je bilo naslijeđe vlasti SDP-a, da je za vrijeme SDP držao godinama Zemaljski muzej, da je sudskim sporom bio ometen projekt izgradnje mosta na Svilaju, da je proces digitalizacije godinama bio u blokadi, da je u vrijeme SDP-a BiH bila na Moneyval crnoj listi, da je sporazum s Europlom bio u blokadi kao i treći energetski paket te da je zabilježena stagnacija ekonomskog razvoja u prethodnom mandatu.

''Rast GDP-a bio 0,9% sada je oko 3%. Dok je izvoz rastao po stopi 1,2%, danas raste po stopi 5,6% , u prošlom mandatu broj novouposlenih iznosio je par hiljada, a sada već ide prema 50.000'', navela je SDA i dodala kako je "na razini F BiH vladavina SDP imala još poraznije rezultate''.

No, SDP je odgovorio kako priznaju da je najveća greška SDP-a što je povjerovao da se sa SDA može graditi BiH po mjeri svih njenih građana, te je s ovom strankom napravio vlast 2011. godine.

''Tu grešku više nikada nećemo ponoviti jer SDA ne želi graditi BiH već isključivo privatnu fildžan državu'', navodi se u odgovoru SDP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close