Potpora

SAD podržavaju svaki postignuti uspjeh koji realizira Vijeće ministara

Vijesti / Flash | 21. 04. 2017. u 20:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas u Washingtonu sa zamjenikom državnog tajnika za politička pitanja State Departmenta Thomasom Shannonom, priopćeno je iz Zvizdićevog ureda.

Razgovarali su o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te o aktivnostima koje je Vijeće ministara BiH realiziralo u proteklom razdoblju na putu k Europskoj uniji i NATO-u. Suglasili su se da je izuzetno važno da BiH što prije dobije aktiviranje MAP-a jer je u proteklom razdoblju ispunjen niz preduvjeta.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je protekla godina bila izuzetno uspješna za proces europskih integracija i istaknuo da je Bosna i Hercegovina dobila Upitnik Europske komisije, te da je u tijeku pripremanje odgovora na pitanja. On je rekao da je cilj Bosne i Hercegovine stjecanje statusa kandidata najdalje početkom sljedeće godine, te naglasio da bi regija Zapadnog Balkana mogao dati novi pozitivni zamah cjelokupnoj obitelji Europske unije.

Zamjenik državnog tajnika Thomas Shannon je pohvalio napore koje je postiglo Vijeće ministara BiH i istaknuo da BiH ima veliku podršku SAD, kao i da će nastaviti pružati potporu kako bi se osigurali još bolji rezultati. Shannon je rekao da je aktiviranje MAP-a vrlo bitan cilj za Bosnu i Hercegovinu i naglasio podršku SAD-a na tom putu. Istaknuo je da će SAD pomoći BiH i da SAD podržavaju svaki postignuti uspjeh koji realizira Vijeće ministara na čelu sa predsjedavajućim Zvizdićem.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je integracija BiH u Europsku uniju i NATO savez osnova za stabilan ekonomski i politički napredak Bosne i Hercegovine.

Sastanku je nazočio i zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a Hoyt Yee.

Kopirati
Drag cursor here to close