Propaganda

SAD demantira Ruse: Glupost je da smo zajedno napali Islamsku državu

Vijesti / Svijet | 23. 01. 2017. u 21:12 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SAD su nazvale "glupošću" tvrdnju Rusije da su njeni avioni letjeli zajedno s američkim u zajedničkoj misiji s koalicijom na čijem čelu je vojska SAD u borbi protiv Islamske države, prenio je danas AP.

Prema navodima ruskog Ministarstva obrane, snage te zemlje u Siriji su u nedjelju dobile koordinate položaja Islamske države kod grada Al Baba "od SAD putem vruće linije uspostavljene sa sjedištem međunarodne koalicije. Po istoj tvrdnji, danas su dva ruska vojna aviona i dva aviona koalicije na čijem čelu su SAD napali te mete, uništivši nekoliko skladišta streljiva i depoa s gorivom, kao i ekstremiste i njihovo naoružanje".

Pukovnik američkih zrakoplovnih snaga John Dorian, koji je glasnogovornik koalicije, odmah je "propagandom" nazvao rusku tvrdnju.

Glasnogovornik Pentagona mornarički kapetan Jef Davis rekao je da SAD obavljaju rutinske razgovore "za izbjegavanje sukoba" koji služe za izbjegavanje nenamjernih zračnih incidenata na prenatrpanom sirijskom nebu, prenosi AP.

Ipak, on je naveo da nema nikakvih promjena u tom aranžmanu, kao i da SAD inzistiraju već mjesecima da ne postoji koordinacija niti zajedničko uništavanje meta s Rusijom, prenosi Tanjug.

Prethodno je Ministarstvo obrane Rusije priopćilo da su ruski vojni avioni u Siriji sudjelovali u zajedničkoj misiji s koalicijom na čijem čelu su SAD u napadu na položaje Islamske države.

Ova misija, da se ispostavila kao točna, bila bi prva koordinirana akcija Rusije i koalicije na čelu sa SAD protiv Islamske države. AP podsjeća da je Rusija predlagala takvu suradnju i u prošlosti, ali je administracija bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame to odbijala.

Kopirati
Drag cursor here to close