Kleveta

Sabor odbio skinuti imunitet Ivanu Viliboru Sinčiću

Vijesti / Flash | 19. 06. 2017. u 14:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski sabor u ponedjeljak je potvrdio stav Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) te jednoglasno sa 108 glasova odbio skinuti zastupnički imunitet zastupniku Živog zida Ivanu Viliboru Sinčiću kojeg je privatni tužitelj, akademik Vlatko Silobrčić tužio zbog kaznenog djela klevete.

Silobrčić je, doznaje se, zastupnika Sinčića tužio jer ga je u saborskim raspravama nazivao "grobarom Imunološkog zavoda" i "veleizdajnikom", a činjenicom da su to prenosili televizija, radio i tisak, naveo je privatni tužitelj Silobrčić, te su neistine kojima se šteti njegovoj časti i ugledu, postale dostupne velikom broju osoba.

Kako je riječ o privatnom tužitelju, MIP je, kao i uvijek do sada, odbio prijedlog da se zastupniku skine imunitet, što je Sabor prihvatio, javlja Hina.

Branimir Bunjac (Živi zid) istaknuo je kako treba jasno kazati da se zbog nečega što se kaže u zgradi Hrvatskog sabora, ne može podnijeti kaznena prijava.

"Ovdje se radi o jednoj zločestoći jednoga starijega gospodina koji je zbog toga što je njegovo ime spomenuto u Povjerenstvu za Imunološki zavod, želi nadriprocedurom kazneno goniti saborskog zastupnika bez ikakve osnove", kazao je Bunjac.

MIP je isto predložio, a Sabor prihvatio i u slučaju Darinka Dumbovića, zastupnika Reformista, kojega su zbog klevete tužili, također, privatni tužitelji.

Arsen Bauk (SDP) upozorio je na, kako je kazao, apsurdnu situaciju da kada netko misli da su zastupnici počinili kazneno djelo klevete, njih se štiti imunitetom, a kada se to dogodi prema dužnosnicima onda zbog uvrede ljudi završe u zatvoru.

Kopirati
Drag cursor here to close