Nelegalan ulazak u BiH

Sa aerodroma Sarajevo u matične zemlje vraćeni državljani Turske i Egipta

Vijesti / Flash | 14. 07. 2014. u 09:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su 12.07.2014. godine na letu iz Istanbula odbili ulaz za šest državljana Egipta i osam državljana Republike Turske zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u BiH iz Zakona o kretanju i boravku stanaca i azilu, odnosno, zbog davanja pogrešnih podataka o svom pravu na ulazak i boravak na teritorij BiH.

Stranim državljanima su uručena rješenja o razlozima odbijanja ulaska u BiH, nakon čega su narednim letom vraćeni na polaznu destinaciju.

Policijski službenici Jedinice granične policije Trebinje 12.07.2014. godine osobi sa područja Kosova nisu dozvolili izlaz iz BiH zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o kretanju i boravku stanaca i azilu.

Strani državljanin je kontroliran u putničkom motornom vozilu kojim je upravljao državljanin Belgije na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk. Osoba je prekršajno sankcionirana i uz prijedlog za izricanje mjere protjerivanja sa teritorije BiH predata Službi za poslove sa strancima na daljnje postupanje, priopćeno je iz GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close