Ruski sustav

Rusija potpisala ugovor s Turskom o opskrbi projektilima S-400

Vijesti / Flash | 22. 08. 2017. u 15:10 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugovor o opskrbi Turske proturaketnim sustavima  S-400 je potpisan ali još nije stupio na snagu, priopćio je ruski gigant namjenske industrije Rosoboronexport.

''Ugovor je potpisan ali još nije stupio na snagu. Detalji su još u razradi, preostala su brojna tehnička pitanja'', izjavio je generalni direktor Rosoboronexporta Aleksej Mihejev novinarima u utorak.

Rusija i Turska raspravljaju o ugovoru od studenog prošle godine, dok su vodeći dužnosnici obje zemlje potvrdili da je ugovor "dogovoren" i da je stigao do "završne odlučujuće točke".

Ruski sustav  S-400 u stanju je da obori avion i s udaljenosti do 400 kilometara i balistički projektil s udaljenosti 60 kilometara. Istovremeno može napasti 36 meta i može koristiti višestruke tipove raketa za razne mete. Ruska vojska već je uvela u svoje redove baterije sofisticiranih S-400 sistema, tvrde vojni dužnosnici.

U lipnju je ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio da je Moskva spremna da snabdije Ankaru sistemima S-400.

''Raspravljali smo o mogućnosti prodaje S-400 (Turskoj). Spremni smo za to. Spremni smo da isporučimo te najnovije i najefikasnije siustave. Predsjedenik Erdogan i vojske naših zemalja upoznate su s tim'', izjavio je tada Putin, prenosi Russia Today.

Kopirati
Drag cursor here to close