Rusija najavila veto na rezoluciju protiv Sirije
Navodni napadi
OBJAVA: Petak, 24. veljače 2017. 22:24
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Rusija najavila veto na rezoluciju protiv Sirije
0

U nacrtu rezolucije u koji je AP imao uvid traži se između ostalog zabrana prodaje helikoptera Siriji.

Velika Britanija, Francuska i SAD predložile su danas u Vijeću sigurnosti UN-a nacrt rezoluciju protiv Sirije zbog navodnih napada kemijskim oružjem na koju je Rusija najavila veto.

Poslije sastanka SB UN iza zatvorenih vrata, zamjenik britanskog veleposlanika Piter Vilson najavio je da će članice uskoro glasovati o nacrtu kojim se traže sankcije za Siriju, prenosi Srna.

U nacrtu rezolucije u koji je AP imao uvid traži se između ostalog zabrana prodaje helikoptera Siriji.

Rusija je, međutim, najavila veto na nacrt rezolucije.

"Upravo sam iznio veoma jasnu našu poziciju partnerima. Ako se rezolucija nađe na stolu, upotrjebit ćemo veto", rekao je zamjenik ruskog predstavnika u UN Vladimir Safronikov, prenosi AFP.

On je rekao da rezolucija predstavlja "provokaciju".

U istrazi UN i Organizacije za zabranu kemijskog oružja konstatirano je da je sirijska vlada izvela najmanje tri napada plinom, ali je Rusija osporila te nalaze.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.