Amerika po svome

Rusi napad na Siriju usporedili s bombardiranjem Jugoslavije

Vijesti / Svijet | 07. 04. 2017. u 07:20 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornik Pentagona kapetan Jeff Davis izjavio je da je američka vojska unaprijed obavijestila ruske snage o napadu na sirijsku zračnu bazu i da u napadu nisu pogođeni dijelovi baze za koje se vjeruje da su u njima prisutni Rusi, a državni tajnik SAD-a Rex Tillerson kaže da Washington "nije tražio nikakvu dozvolu od Moskve", prenosi Reuters.

Francuski diplomatski izvori naveli su da je američki državni tajnik Tillerson ministru vanjskih poslova Francuske Jean-Marc Ayraultu kazao da je Washington želio sa saveznicima "koordinirati" napad na zračnu bazu.

"Nismo tražili nikakvu dozvolu od Moskve. Mi smatramo da je napad bio proporcionalan i da pokazuje da je Trump spreman na poduzimanje odlučne akcije kao odgovora na gnusna djela", rekao je Tillerson, prenosi Tanjug.

Rusi uspoređuju napad s bombardiranjem Jugoslavije

Član Odbora za vanjske poslove Vijeća federacije Rusije Igor Morozov usporedio je zračni napad SAD na sirijsku zračnu bazu u provinciji Homs s bombardiranjem Jugoslavije i intervencijom u Iraku.

"Napad na zračnu podsjec´a na bombardiranje Jugoslavije, vojnu intervenciju u Iraku, razaranje Libije i druge akte nepoštovanja međunarodnog prava od strane SAD-a'', istaknuo je ruski senator.
Prema njegovim riječima, "sada je savršeno jasno da je kemijski napad u Idlibu bio američka provokacija kako bi se opravdao napad na zračnu bazu“.

On je istaknuo da je američki predsjednik Donald Tramp vec´ odustao od svog obec´anja da c´e se u Siriji boriti protiv tzv. Islamske države, a ne protiv predsjednika Bashara al-Assada.

Kopirati
Drag cursor here to close