Rusi napad na Siriju usporedili s bombardiranjem Jugoslavije
Amerika po svome
OBJAVA: Petak, 7. travnja 2017. 9:20
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Tomahawk USA
0

Pentagon tvrdi da su obavijestili Rusiju o napadu na Siriji, ali isto tako ističu da nisu tražili dozvolu

Glasnogovornik Pentagona kapetan Jeff Davis izjavio je da je američka vojska unaprijed obavijestila ruske snage o napadu na sirijsku zračnu bazu i da u napadu nisu pogođeni dijelovi baze za koje se vjeruje da su u njima prisutni Rusi, a državni tajnik SAD-a Rex Tillerson kaže da Washington "nije tražio nikakvu dozvolu od Moskve", prenosi Reuters.

Francuski diplomatski izvori naveli su da je američki državni tajnik Tillerson ministru vanjskih poslova Francuske Jean-Marc Ayraultu kazao da je Washington želio sa saveznicima "koordinirati" napad na zračnu bazu.

"Nismo tražili nikakvu dozvolu od Moskve. Mi smatramo da je napad bio proporcionalan i da pokazuje da je Trump spreman na poduzimanje odlučne akcije kao odgovora na gnusna djela", rekao je Tillerson, prenosi Tanjug.

Rusi uspoređuju napad s bombardiranjem Jugoslavije

Član Odbora za vanjske poslove Vijeća federacije Rusije Igor Morozov usporedio je zračni napad SAD na sirijsku zračnu bazu u provinciji Homs s bombardiranjem Jugoslavije i intervencijom u Iraku.

"Napad na zračnu podsjeća na bombardiranje Jugoslavije, vojnu intervenciju u Iraku, razaranje Libije i druge akte nepoštovanja međunarodnog prava od strane SAD-a'', istaknuo je ruski senator.
Prema njegovim riječima, "sada je savršeno jasno da je kemijski napad u Idlibu bio američka provokacija kako bi se opravdao napad na zračnu bazu“.

On je istaknuo da je američki predsjednik Donald Tramp već odustao od svog obećanja da će se u Siriji boriti protiv tzv. Islamske države, a ne protiv predsjednika Bashara al-Assada.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.