jačanje autonomije

RS će odgovoriti na pravno nasilje koje vrše institucije BiH

Vijesti / Flash | 01. 09. 2017. u 17:12 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da su prioriteti Republike Srpske mir i stabilnost, a glavni politički cilj jačanje autonomije koju je Srpska dobila međunarodnim sporazumom u Daytonu.

Dodik je tijekom današnjeg sastanka u Banjaluci upoznao poslanika Bundestaga Aleksandera Neuea s prirodom odnosa u samoj BiH, aspiracijama pojedinih etničkih grupa i okviru u kojem se tri naroda i dva entiteta mogu kretati, a defiMeđunarodni intervencionizam, koji je po pravilu išao na štetu Republike Srpske, kao i stereotipi o Srbima i Srpskoj koji još opterećuju pojedine zapadne metropolenirani su Daytonskim mirovnim sporazumom,piše Srna.

", činjenice su s kojima se također suočava Republika Srpska", istaknuo je predsjednik Srpske.

U priopćenju iz kabineta predsjednika Republike navodi se da je Dodik informirao Neuea i o namjeri RS da kroz svoje najviše zakonodavno tijelo proglasi vojnu neutralnost, ističući da Srpska i dalje ostaje posvećena procesu europskih integracija.

Prenio je poslaniku Bundestaga da će institucije Republike Srpske odgovoriti na pravno nasilje koje vrše institucije BiH kroz izmjene zakona kako bi zaštitili imovinu Republike Srpske, kao i kroz inicijativu za proglašenje vojne neutralnosti po uzoru na Srbiju.

Predsjednik Republike informirao je Noja o aktualnim političkim i ekonomskim pitanjima u Republici Srpskoj, ističući da je ona u svakom smislu stabilna, da njene institucije uspješno funkcioniraju i da rade na očuvanju autonomije koja je Srpskoj dodijeljena kroz Daytonski sporazum.

Kopirati
Drag cursor here to close