Svaka čast

Rimljani hoće da smjeste imigrante u zaplijenjene mafijaške stanove

Vijesti / Flash | 31. 08. 2017. u 06:50 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako javljaju agencije, rimska gradonačelnica Virginia Raggi izjavila je u utorak kako gradske vlasti izrađuju mapu oduzetih mafijaških nekretnina kako bi utvrdili jesu li neke od zgrada pogodne za privremeni smještaj.

Prvi popis od 200.000 potencijalno dostupnih stanova trebao bi biti gotov do 31. listopada, navela je gradonačelnica na svojem profilu na Facebooku.

Inače, gradski dužnosnici i policija ovih dana oštro su kritizirani nakon što su policajci prošlog tjedna upotrijebili vodene topove protiv azilanata. Migranti, mahom iz Eritreje i Etiopije, kampirali su na trgu u središtu Rima nakon što su nasilno iseljeni iz zgrade u kojoj su živjeli od 2013. godine, prenosi Tportal.

Policija je navela da je intervencija bila potrebna jer su migranti imali plinske boce za kuhanje i drugi zapaljivi materijal.

Agencija UN-a za izbjeglice osudila je iseljenje, posebno s obzirom na to da im nije osiguran adekvatan alternativni smještaj.

Rimska gradonačelnica branila je akciju policije i navela da grad nec´e tolerirati ilegalne naseljenike. Pritom je procijenila kako su oni zauzeli oko 100 zgrada širom Rima.

Kopirati
Drag cursor here to close