Čuvaj glavu

Rekonstrukcija nakon rekonstrukcije: 'Zgužvao' se strop u mostarskoj vijećnici

Vijesti / Politika | 12. 05. 2017. u 10:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska vijećnica nakon rekonstrukcije - sudeći po fotografijama, ali i službenom dokumentu - treba novu rekonstrukciju.

Naime, dio stropa Vijećnice prijeti da nekome padne na glavu. Kako smo se uvjerili na licu mjesta dio stropa u velikoj dvorani vijećnice malo je ''popustio'' pa oni koji uđu u prostoriju biraju gdje će sjesti. Moguće je da je riječ o nekim radovima, no za očekivati je da se nakon radova stanje vrati u prvobitno.

U ovogodišnjem proračunu, naime, objavljena je stavka kako će za ''sanaciju Vijećnice i zgrade Gradske uprave nakon devastacije'' biti izdvojeno 35.900 KM.

Inače, mostarska Vijećnica službeno je nakon rekonstrukcije otvorena u ožujku 2012. godine. Za sanaciju nekadašnje škole izdvojeno je 3,7 milijuna KM od čega je 3 milijuna KM dala Vlada Federacije BiH, 120.000 KM GAP, a ostatak Grad Mostar.

Prilikom otvaranja Vijećnice Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić zahvalio je svima koji su omogućili obnovu objekta te izrazio nadu kako će Gradska vijećnica biti mjesto susreta i dijaloga svih građana.

No, na samom početku došlo je do razmimoilaženja jer predstavnici Bošnjaka u mostarskoj vlasti nisu željeli nazočiti ceremoniji otvaranja. Kao razlog naveli su postavljanje spomen-obilježja koje sadrži nacionalne i vjerske simbole samo jednog naroda - hrvatskog. Potom je uslijedilo spomeničko prepucavanje pa je mjesec dana kasnije, u travnju 2012. godine ispred Vijećnice postavljen spomenik pripadnicima Armije BiH koji je oštećen u siječnju 2013..

Od tada, Vijećnica je mjesto konferencija, okruglih stolova, ali ne i stolovanja Gradskog Vijeća jer ono godinama ne postoji.

Kopirati
Drag cursor here to close