Rat zbog ravnatelja u HNŽ: Samo policija nije dobila plaću?!
Prepucavanja
OBJAVA: Srijeda, 13. rujna 2017. 10:19
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Nevenko Herceg Slađan Bevanda
0

Potpis na plaće trebaju staviti premijer i ministar financija, a i Sindikata nam je rečeno kako plaća policajcima bude do 10. u mjesecu.

''Imamo informaciju da su svim službenicima Vlade HNŽ-a puštene plaće osim policiji. Zašto je to tako ne znamo. Ukoliko do 12 sati ne dobijemo obrazloženje morat ćemo reagirati'', potvrdio je za Bljesak.info predsjednik Sindikata MUP-a HNŽ-a Kemal Đono.

Neslužbeno doznajemo kako je razlog neisplate plaće nemogućnost dogovora oko smjene, odnosno izbora ravnatelja policije što je izazvalo novu političku krizu na relaciji SDA HDZ BiH u HNŽ-u

Naime, nakon uvodnih prepucavanja oko odgovornosti za provedbu odluke Županijskog suda u Mostaru o smjeni ravnatelja policije Ilije Lasića, prekinuta je izvanredna sjednica vlade na tu temu nakon što su je napustili ministri iz SDA.

Potpis na plaće trebaju staviti premijer i ministar financija, a i Sindikata nam je rečeno kako plaća policajcima bude do 10. u mjesecu.

''Sramota je da se to događa jer ljudima treba novac. Nabavlja se ogrjev, djeca su krenula u školu'', rekao je Đono za Bljesak.info i dodao kako novac ne bi trebao biti problem jer novca u županijskoj blagajni ima.

O ravnatelju policije oglasio se i ministar unutarnjih poslova rekavši kako je problem pogrešno adresiran njegovom ministarstvu.

''Razriješiti ravnatelja policije ili imenovati ga mogu samo neovisno povjerenstvo ili Vlada'', rekao je Bevanda.

S druge strane, iz SDA je rečeno Oslobođenju kako je ''apsurdno o ravnatelju i raspravljati, s obzirom na to da postoji sudska presuda''. Prema nekim neslužbenim informacijama, protiv ministara iz SDA mogle bi uslijediti kaznene prijave zbog zloupotrebe položaja i neizvršavanja službene dužnosti.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.