Prepucavanja

Rat zbog ravnatelja u HNŽ: Samo policija nije dobila plaću?!

Vijesti / Politika | 13. 09. 2017. u 08:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Imamo informaciju da su svim službenicima Vlade HNŽ-a puštene plaće osim policiji. Zašto je to tako ne znamo. Ukoliko do 12 sati ne dobijemo obrazloženje morat ćemo reagirati'', potvrdio je za Bljesak.info predsjednik Sindikata MUP-a HNŽ-a Kemal Đono.

Neslužbeno doznajemo kako je razlog neisplate plaće nemogućnost dogovora oko smjene, odnosno izbora ravnatelja policije što je izazvalo novu političku krizu na relaciji SDA HDZ BiH u HNŽ-u

Naime, nakon uvodnih prepucavanja oko odgovornosti za provedbu odluke Županijskog suda u Mostaru o smjeni ravnatelja policije Ilije Lasića, prekinuta je izvanredna sjednica vlade na tu temu nakon što su je napustili ministri iz SDA.

Potpis na plaće trebaju staviti premijer i ministar financija, a i Sindikata nam je rečeno kako plaća policajcima bude do 10. u mjesecu.

''Sramota je da se to događa jer ljudima treba novac. Nabavlja se ogrjev, djeca su krenula u školu'', rekao je Đono za Bljesak.info i dodao kako novac ne bi trebao biti problem jer novca u županijskoj blagajni ima.

O ravnatelju policije oglasio se i ministar unutarnjih poslova rekavši kako je problem pogrešno adresiran njegovom ministarstvu.

''Razriješiti ravnatelja policije ili imenovati ga mogu samo neovisno povjerenstvo ili Vlada'', rekao je Bevanda.

S druge strane, iz SDA je rečeno Oslobođenju kako je ''apsurdno o ravnatelju i raspravljati, s obzirom na to da postoji sudska presuda''. Prema nekim neslužbenim informacijama, protiv ministara iz SDA mogle bi uslijediti kaznene prijave zbog zloupotrebe položaja i neizvršavanja službene dužnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close