Rat u Siriji ulazi u neizvjesnu završnicu: Turska, Rusija i Amerika šalju dodatne snage!
Kako dalje?!
OBJAVA: Utorak, 7. ožujka 2017. 11:22
IZVOR: Bljesak.info/Fena
AUTOR: M.M.
Generali sastanak USA; Rusija, Turska
0

Susret se dogodio u jeku turskih napada na ciljeve sirijskih Kurda koji uživaju američku podršku.

Turska vojska priopćila je kako su se zapovjednici američke, ruske i turske vojske sastali u južnoj Turskoj kako bi raspravljali o razvoju situacije u Siriji i u Iraku.

Iznenadni sastanak načelnika glavni stožer Turske vojske, generala Hulusi Akare, načelnika Združenog stožera, generala Joe Dunforda, i generala Valerija Gerasimova, načelnika Glavnog stožera Ruskih opružanih snaga, u tijeku je u utorak u mediteranskom gradu Antaliji.

Turska vojska objavila je sastanak u kratkom priopćenju. Susret se dogodio u jeku turskih napada na ciljeve sirijskih Kurda koji uživaju američku podršku u sjevernom sirijskom gradu Manbiju gdje su nedavno primijećene i američke kopnene postrojbe.

Između Kurda i pobunjenika koje aktivno podupire Turska, pokušava se rasporediti i sirijska vojska uz podršku Rusije. Stanje dodatno kompliciraju američke kopnene postrojbe koje kolonama prsitižu kako bi stali na stranu Kurda (?).

SAD i Turska također raspravljaju o planovima preotimanja samoproglašene prijestolnice Islamske države u Siriji, Raqqe. Turska se snažno protivi sudjelovanju sirijskih kurdskih snaga u toj operaciji, prenosi Associated Press.

Sirijska vojska tjera ISIL prema Raqqi

Sirijska vojska došla je nadomak sela na sjeveru Sirije, koje je pod kontrolom "Islamske države", u kojem se nalazi glavni vodovodni objekt za grad Alep.

Vojska i njeni saveznici napredovali su istočno od Alepa, nakon što su ruski avioni bombardirali ovo područje. Vojnici su se približili području Al Khafsahe, gdje se nalaze izvori vode, kao i vojnom aerodromu u Al Jirah. Izvori iz vojske tvrde da je vojska trenutno "veoma blizu" ovom području.

"Islamska država" je u posljednjih nekoliko mjeseci izgubila značajne teritorije uslijed tri odvojene vojne kampanje koje se protiv njih vode na sjeveru Sirije.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.