Tužiteljstvo

Rasterećenje: Ratni zločini spuštat će se na niže sudove

Vijesti / Flash | 06. 06. 2017. u 08:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

V.d. glavna tužiteljica Gordana Tadić i dužnosnici Posebnog odjela za ratne zločine razgovarali su s dužnosnicima Suda BiH, entitetskih tužiteljstava i Tužiteljstva Brčko Distrikta BiH, te predstavnicima Misije OSCE-a o izmjenama Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina i ubrzanju procesuiranja predmeta za ratne zločine na svim razinama.

Razgovaralo se i o konkretnim aktivnostima koje se trebaju poduzeti kako bi se ubrzala dinamika i rad na složenim predmetima ratnih zločina u Tužiteljstvu BiH i Sudu BiH, ubrzalo prosljeđivanje manje složenih predmeta na nadležnost entitetskim tužiteljstvima u oba entiteta i Brčko Distriktu, te kvalitetno vodile evidencije o svim predmetima ratnih zločina.

Te aktivnosti realizirane su za potrebe Radne grupe za izmjene i dopune Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, koju je formiralo Vijeće ministara BiH.

Na sastanku u Tužiteljstvu BiH pored Tadić prisustvovali su zamjenik rukovoditelja Posebnog odjela za ratne zločine Izet Odobašić, sutkinja Minka Kreho, predsjedavajuća Krivičnog odjela Suda BiH, sa sudijama iz Stalnog vijeća za ratne zločine, dužnosnici Federalnog tužiteljstva FBiH, Republičkog tužiteljstva RS-a i Tužiteljstva Brčko Distrikta BiH te dužnosnici Misije OSCE-a u BiH, koji se bave pitanjima vladavine prava i procesuiranja ratnih zločina, priopćeno je iz tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close