A gazda na godišnjem

Radnicima umjesto osam plaća dali paštete!

Vijesti / Flash | 29. 06. 2012. u 10:46 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici novosadskog Neobusa, koji čekaju isplatu osam plaća, dobili su pomoć za koju su opravdano kazali da je vide kao poniženje. Naime, umjesto novca, radnici su dobili dvije vrećice s paštetom i deterdžentom!

"Kao što možete vidjeti, od te silne najbolje privatizacije ostale su nam ove kese, koje mi se gade i vidim ih kao poniženje, ali ih moram uzeti", kazao je za novosadski Radio 021 radnik Neobusa Milko Drobnjaković.

Naime, tvrtku u kojoj radi nedavno su bivši predsjednik Srbije Boris Tadić i vojvođanski premijer Bojan Pajtić ocijenili kao najbolju privatizaciju u Srbiji!

Tvrku je kupio šeik Ali Magrabi Mohamedali, koji se trenutačno nalazi na godišnjem odmoru, dok mu radnici gladuju. Pomoć u vidu pašteta i deterdženata radnicima je poslao pokrajinski sekretar za rad Miroslav Vasin.

Kako je kazao Drobnjaković za Radio 021, proizvodnja je u Neobusu još kako-tako i išla dok gradska poduzeća nisu počela ignorirati ponude Neobusa prilikom javnih nabavki.

Zbog takve situacije je i saudijski vlasnik digao ruke od rukovođenja tvrtkom, "jer ne može očekivati uspjeh kada Neobus ne može prodati autobus ni u svom gradu", komentirao je radnik.

"Radnici su tu da rade i da budu za to plaćeni. A obećanjima smo, priznajem, vjerovali. Obećavali su nam da će firma raditi, da ćemo imati posla, da ćemo živjeti normalno i mi smo u to povjerovali. Kad ono, paf, nije prošlo ni godinu dana, ono došlo do kolapsa", kazao je Milan Šuštum, predsjednik sindikata u Neobusu.

Neobus je danas u minusu za oko 4,5 milijuna eura, računajući stari dug i blokadu Razvojne banke Vojvodine od 228 milijuna dinara. Vlasnik Mohamedali je naložio manjinskom vlasniku, beogradskom biznismenu Zoranu Kijcu, da započne pregovore oko prodaje 86 posto dionica koje posjeduje u firmi.

Kopirati
Drag cursor here to close