Ubojstvo u pokušaju

Pucnjava u Kočerinu: Tužiteljstvo odlučuje o pritvoru

Vijesti / Crna Kronika | 23. 06. 2017. u 06:45 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu odlučit će o određivanju pritvora za nakon što postupajući tužitelj ispita V.M. (52) osumnjičenog za kazneno djelo ''Ubojstvo u pokušaju'' koje se dogodilo u noći sa srijede na četvrtak u mjestu Kočerin, potvrđeno je za Bljesak.info iz Županijskog tužiteljstva Županij Zapadnohercegovačke.

Iz MUP-a ŽZH je ranije potvrđeno da se V.M. u 2.40 sati dragovoljno javio u prostorije PU Široki Brijeg te priznao da je iz vatrenog oružja ranio 37-godišnjaka.

''Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu zaprimilo je Izvješće o počinjenom kaznenom djelu PU Široki Brijeg protiv osobe V.M. (52) iz Širokog Brijega, zbog postojanje osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Ubojstvo u pokušaju' opisano i kažnjivo po čl. 166. KZ F BiH. koje se dogodilo u četvrtak, 22. lipnja 2017. godine, oko 2.00 sata, u mjestu Kočerin kod Širokog Brijega, na proslavi blagdana svetih Petra i Pavla, kada je V.M. (52) nakon prethodne svađe u nazočnosti više osoba koje su se nalazile na proslavi, repetirao pištolj, te iz istog ispalio nekoliko hitaca posljedicom čega je oštećeni M.G. (37) zadobio prostrijelnu ranu desne natkoljenice'', izjavio je za Bljesak.info glasnogovorik Županijskog tužiteljstva ŽZH Josip Aničić.

Iz policije je potrvđeno da je ranjenoj osobi medicinska pomoć ukazana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

''Na temelju podnesenog izvješća o počinjenom kaznenom djelu ŽT ŽZH u Širokom Brijegu formiralo je predmet radi provođenja istrage, te će postupajući tužitelj, s obzirom da se radi o teškom kaznenom djelu, nakon što u svojstvu osumnjičenika ispita V.M. (52) odlučiti o podnošenju podnijeti prijedlog za određivanje pritvora nadležnom sudu'', kazao nam je glasnogovornik Aničić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close