Prvi čovjek UN-a: Rohinje se suočavaju s etničkim čišćenjem
Prekinite nasilje
OBJAVA: Srijeda, 13. rujna 2017. 20:39
IZVOR: Fena
AUTOR: A.M.
Antonio Guterres
0

''Trećina populacije tog naroda je moralo napustiti državu, možete li naći bolje riječi da to opišu'', rekao je prvi čovjek UN.

Generalni tajnik UN Antonio Guterres pozvao je danas Mijanmar da zaustavi vojnu akciju protiv Rohinja u državi Rakhine, poručujući da se muslimanska manjina suočava s etničkim čišćenjem.

''Pozivam vlasti Mijanmara da prekinu vojne aktivnosti, nasilje i da se drže vladavine prava '', rekao je na konferenciji za novinare.

Nakon što je rekao da su napadi sigurnosnih snaga na civile, potpuno neprihvatljivi, Guterres je upitan jesu li Rohinje žrtve etničkog čišćenja?

''Trećina populacije tog naroda je moralo napustiti državu, možete li naći bolje riječi da to opišu'', rekao je prvi čovjek UN.

Vlasti u većinski budističkom Mijanmaru pod plaštom borbe protiv ekstremista, protjerali su više od 360.000 Rohinja u susjedni Bangladeš. Mnogi civili su ubijeni, a stotine izbjeglica u Bangladeš stižu ranjeni vatrenim oružjem.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.