Propali udar Tursku stajao 100 milijardi dolara
šteta
OBJAVA: Utorak, 2. kolovoza 2016. 11:53
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: K.K.
Erdogan turska
2

Štete uključuju razrušene zgrade, vojnu opremu, pad narudžbi iz inozemstva te pad u turizmu, kazao je ministar novinarima u Ankari.

Propali pokušaj državnog udara u Turskoj stajao je zemlju najmanje 300 milijardi lira (99,9 milijardi dolara) izazvavši štete u toj vrijednosti, ocijenio je ministar carina i trgovine Bulent Tufenkci, a prenosi u utorak list Hurriyet.

Štete uključuju razrušene zgrade, vojnu opremu, pad narudžbi iz inozemstva te pad u turizmu, kazao je ministar novinarima u Ankari.

Urotnici koji su pokušali izvesti udar pokušali su stvoriti sliku o Turskoj kao o "zemlji trećeg svijeta", kazao je ministar, posebice ukazujući na snimke tenkova na ulicama tijekom noći u kojoj se zbio pokušaj puča.Unatoč tome lokalno gospodarstvo pokazalo je elastičnost, uključujući u to i brzo ponovno otvaranje burze.

I turska lira zabilježila je oporavak. U doba najveće zabrinutosti izazvane pokušajem udara lira je pala sa 2,87 za dolar na 3,09. Sada je nešto malo ispod 3 lire za dolar.

Agencija Standard and Poor's smanjila je rejting Turske nakon udara, prenosi Hina.

Komentari (2)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Mali Mrav
prije 382 dan.
Ima 20 godina udaramo da dobijemo entitet.Sto me briga kolko kosta.
+0
-10
2
-
Chrome
Zlatko Hasanbegović
2. Zlatko Hasanbegović
prije 382 dan.
Dobiše turci svoju džamahiriju.... eto ih tamo
+8
-8
11
BA
Chrome