Yokosuka

Pronađena tijela nestalih mornara nakon sudara američkog razarača i filipinskog broda

Vijesti / Flash | 18. 06. 2017. u 07:21 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Tijela mornara nestalih u sudaru američkog razarača i teretnog broda u subotu rano ujutro u Japanu pronađena su u oštećenom ratnom brodu", priopćila je američka mornarica ne navodeći njihov broj.

Sedam članova posade USS Fitzgeralda vodili su se nestalima više od 24 sata nakon sudara s filipinskim kontejnerskim brodom ispred japanske pacifičke obale tijekom noći u kojemu je ratni brod znatno oštećen, zbog čega je u njega prodrla voda.

"Pronađen je stanoviti broj mornara nestalih u sudaru USS Fitzgeralda i trgovačkog broda", navodi služba za tisak američke Sedme flote u kratkom priopćenju.

"Kako su spasilačke ekipe ulazile u dijelove broda oštećene u sudaru (...), pronalazile su nestale mornare u spavaonicama u koje je bila prodrla voda", dodaje se u tekstu. "Tijela su prevezena u bolnicu u Yokosuki, gdje će se obaviti identifikacija".

Japanska javna tv - mreža NHK objavila je pak informaciju o "nekoliko" pronađenih tijela, pošto je ranije bila izvijestila da su pronađena tijela svih sedam nestalih mornara.

"U ovom času obavještavamo obitelji i pružamo im pomoć koja im je nužna u ovim teškim trenutcima", navodi američka mornarica. "Imena mornara bit će objavljena kada obavijestimo njihove obitelji".

U tijeku je istraga o uzrocima nesreće.

Kopirati
Drag cursor here to close