FMUP-a

Promovirana 30. generacija: Vrijednost policijskog posla mjeri se zadovoljstvom građana

Vijesti / Flash | 07. 06. 2017. u 13:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uručivanjem diploma 125-orici polaznika 30. generacije danas je na prigodnoj svečanosti u Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (FMUP-a) u Sarajevu službeno je završen novi ciklus osnovne policijske obuke za čin 'policajac'.

Sudionike ceremonije pozdravio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić, istaknuvši da Federalna vlada ulaže velike napore na planu jačanja sigurnosti građana i zaštite materijalnih dobara u FBiH.

Kazao je da Vlada FBiH kontinuirano prati rezultate rada sigurnosnih struktura, odnosno policijskih agencija, te da su izvještaji o stanju sigurnosti svake godine sve bolji i bolji.

Uz čestitke upućene polaznicima 30. generacije, premijer Novalić ih je pozvao da profesionalno i predano izvršavaju obaveze te im poželio puno uspjeha u radu i ostvarenje napretka u karijeri.

Uspješan završetak osnovne policijske obuke polaznicima je čestitao i federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara, pozivajući ih da znanja i vještine koje su stekli na Policijskoj akademiji razvijaju u praksi, te da nastave s daljnjim profesionalnim osposobljavanjem i specijalizacijom.

''Ne zaboravite da se vrijednost policijskog posla mjeri zadovoljstvom naših građana, te, stoga očekujem da ćete opravdati povjerenje koje su vam građani dali'', kazao je ministar Čampara, dodajući da od budućih policajaca očekuje dosljednu provedbu zakona i poštivanje ljudskih prava i sloboda.

V.d. direktora Policijske akademije Nusret Beširević ocijenio je da i najnovija generacija svjedoči o napretku u obuci, koji je očigledan i koji se kontinuirano ostvaruje iz generacije u generaciju.

Naveo je da 30. generacija broji 125 polaznika od kojih je 25 iz Federalne uprave policije, a 100 iz MUP-a Zeničko-dobojske županije te iskazao zahvalnost međunarodnoj zajednici, a prije svih Veleposlanstvu SAD-a u BiH, ICITAP-u, OSCE-u, OHR-u, Vladi Republike Turske i TIKA-i i IPA programu EU, koji pružaju potporu Policijskoj akademiji FMUP-a.

U ime 30. generacije polaznika osnovne policijske obuke sudionike ceremonije pozdravila je Ajlina Jaganjac, podcrtavajući spremnost ove generacije da opravda ukazano im povjerenje, te njihovu riješenost da djeluju u okviru ustava i zakona, a vlastite dužnosti izvršavaju savjesno i odgovorno.

Kako je rečeno, u protekloj godini na Policijskoj akademiji različite vidove obuke pohađalo je 3.390 polaznika, a trenutno se na edukaciji nalazi 306 polaznika, dok su iskazana potrebe za osnovnom policijskom obukom do kraja godine za još oko 500 polaznika.

Promociji 30. generacije Policijske akademije FMUP-a prisustvovali su visoki federalni i državni dužnosnici, među kojima i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, te rodbina i prijatelji polaznika ove generacije.

Kopirati
Drag cursor here to close