Šef kafeterije

Priveden nakon što je rekao da ne bi poslužio Erdogana čajem

Vijesti / Flash | 27. 12. 2016. u 14:02 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turske vlasti su uhitile Senola Burana, šefa kafeterije opozicionog lista Cumhuriyet zbog vrijeđanja predsjednika, nakon što je rekao da ne bi poslužio čajem Recepa Tayyipa Erdogana, rekao je jučer za Reuters jedan od Buranovih odvjetnika.

Senol Buran, koji je šef kafeterije u redakciji Cumhuriyeta u Istanbulu, priveden je nakon što je policija u subotu izvršila pretres njegovog doma, rekao je odvjetnik Ozgur Urfa. Ove novine su među rijetkima koji još uvijek kritiziraju vladu.

Vrijeđanje predsjednika je kazneno djelo koje se u Turskoj kažnjava i do četiri godine zatvora.

Erdoganovi odvjetnici su podnijeli više od 1.800 prijava protiv osoba kao što su karikaturisti, bivša Miss Turske kao i djeca školskog uzrasta, zbog optužbi za vrijeđanje.

Buran je priveden nakon što je policajac koji radi na osiguranju ovog lista rekao da ga je čuo kako koristi pogrdan izraz govoreći o Erdoganu i da je rekao kako bi odbio da ga posluži čajem ako bi Erdogan ikada posjetio ovu kafeteriju, rekao je Buranov odvjetnik.

Prema sudskim dokumentima u posjedu Reutersa, Buran je negirao da je koristio uvredljive riječi, ali je potvrdio da je rekao da bi odbio poslužiti predsjednika čajem. Također je izjavio da je prije dvije godine imao sukob sa navedenim policajcem.

Kopirati
Drag cursor here to close