Donošenje odluke

Pritisci na SIP zbog Stoca

Vijesti / Flash | 17. 12. 2016. u 08:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Središnje izborno povjerenstvo BiH donijelo novu odluku o Stolcu kojom je naloženo skidanje s izbornih listi kandidata odgovornih za nasilje i prekid izbora, nisu prestali, nego su još dodatno aktualizirani pritisci na ovu instituciju.

Naime, kako se doznaje, u SIP je stigao dopis predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefika Džaferovića. U njemu je ultimativno stajalo da se u roku od 60 minuta od donošenja odluke, dostave svi pisani materijali vezani za novu odluku i način odlučivanja u ovome predmetu, piše Večernji list.

Ovaj skandalozni zahtjev i očiti pokušaj miješanja u donošenje odluka SIP-a uslijedio je nakon što je samo dan prije nove odluke o Stolcu stigao dopis s adrese predstavnika jedne međunarodne administracije u kojemu se također tražilo da se donese odluka oko raspisivanja izbora u Stolcu neovisno o procesu protiv nasilnika u ovome gradu.

Doznaje se kako bi se u ovome slučaju moglo pokušati dodatno manipulirati i stvarati pritisak preko institucija pravosuđa, no problem je u tome međutim što su sve odluke u SIP-u donošene i donose se u skladu sa zakonom i ovlastima koje ima Središnje izborno povjerenestvo BiH.

Podsjećamo, zbog većih nepravilnosti i fizičkog obračuna u Stocu je 2. listopada prekinut izborni proces.

Kopirati
Drag cursor here to close