Rekonstrukcija

Predsjedništvo dobiva krov od 1,5 milijuna KM

Vijesti / Flash | 22. 07. 2017. u 06:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rekonstrukcija krova objekta Predsjedništva BiH vrijedna oko 1,43 milijuna KM trebala bi početi tijekom sljedećeg tjedna, nakon nekoliko godina natezanja s tenderima i nemogućnosti pronalska izvođača s odgovarajućom licencom, potvrdio je Nezavisnim novinama Siniša Perković, šef Službe za zejedničke poslove institucija BiH, navodeći da su u proteklom razdoblju tri tendera pala.

"Jako je teško bilo pronaći firmu s licencom za obnovu kulturno-povijesnih spomenika, odnosno takva se nije pojavila na tenderu. Konačno se ovoga puta prijavila jedna takva, a to je firma 'Neimar', koja je odranije poznata po obnovi kulturnih i povijesnih spomenika", kaže Perković.

Navodi da je ova kompanija, između ostalog, radila obnovu džamija Ferhadija i Arnaudija, ali također i rekonstrukciju spomenika na Baščaršiji u Sarajevu.

"Gradilište je već u pripremi i sljedećeg tjedna rekonstrukcija će početi. Krov Predsjedništva BiH nam je rak-rana, čak su jedno vrijeme gore bile i kante zbog prokišnjavanja", rekao je Perković.

Rok za izvođenje radova je 10 mjeseci, što znači da bi kompletan posao trebao biti gotov najkasnije u svibnju sljedeće godine, od kada će članovi kolektivnog šefa države moći primati strane državnike u rekonstruiranom objektu.

"Taj posao je malo neugodan, jer njima, kad počnu raditi, u svakom trenutku mogu javiti da moraju prekinuti poslove zbog dolaska ovog ili onog izaslanstva. Zato će biti česti prekidi, ali rok za završetak radova je realan", objašnjava Perković.

Nezavisne podsjećaju kako godinama već traje ova građevinsko-pravna trakavica, još otkako je negdje 2013. prvi put plasirana vijest da je krov zgrade Predsjedništva u katastrofalnom stanju i da prokišnjava.

Kopirati
Drag cursor here to close