Predsjedništvo BiH informirano o pripremi odgovora na Upitnik EK
Odluke predsjedništva
OBJAVA: Utorak, 25. srpnja 2017. 19:20
IZVOR: Fena
AUTOR: A.M.
Predsjedništvo BiH sjednica
0

Predsjedništvo BiH je dalo suglasnost za otvaranje konzulata Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Vitezu i Livnu.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je na 37. redovnoj sjednici primilo k znanju Informaciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića o poduzetim i preostalim aktivnostima u vezi pripreme odgovora na Upitnik Europske komisije.

Predsjedništvo BiH je zadužilo Vijeće ministara BiH da u suradnji s Vladom Republike Srpske,Vladom Federacije BiH, vladama županijaa i Vladom Brčko Distrikta poduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem što hitnije dostave odgovora iz člana 1. Upitnika Europske komisije.

Usvojena je Platformu za nastup izaslanstva BiH na 72. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, koja se održava u New Yorku od 19. do 28. rujna. Izaslanstvo Bosne i Hercegovine predvodit će predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Predsjedništvo BiH je dalo suglasnost za otvaranje konzulata Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Vitezu i Livnu.

Državno predsjedništvo će pozvati predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo BiH je razmatrajući Izvještaj sa sastanka Sjevernoatlantskog vijeća na nivou stalnih predstavnika (NAC)+BiH održanog 20. lipnja u Bruxellesu donijelo zaključak kojim je zadužilo Ministarstvo obrane BiH da ubrza aktivnosti na knjiženju nepokretnih perspektivnih vojnih lokacija te da o tijeku aktivnosti obavijesti Predsjedništvo BiH.

Donesena je Odluka o prihvaćanju Amandmana broj 3 na Ugovor o financiranju sklopljen od i između Europske investicijske banke, Bosne i Hercegovine i Federacije BiH 15. srpnja 2008. godine u Sarajevu i 18. kolovoza 2008. godine u Luxembourgu i naknadni Amandman na Ugovor/Vodovod i kanalizacija u Federaciji BiH – Fi 24.569 ( „Ugovor o financiranju“).

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nositelje putovnica i sporazuma Ministarstva obrane BiH i Ministarstva narodne obrane Narodne Republike Kine o vojnoj pomoći Bosni i Hercegovini.

Donesene su i odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o razumijevanju u oblasti sporta Bosne i Hercegovine i Kraljevine Bahrein i sporazuma o grant sredstvima Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH za unapređenje sigurnosti žena i odgovora na rodno zasnovanu diskriminaciju i nasilje u Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i Vijeća Europe za provođenje dodatne obuke trenera, predsjednika i članova biračkih odbora i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između Centralne izborne komisije BiH i Vijeća Europe za pripremu, dizajn i štampanje brošure „Nove tehnologije u izbornom procesu – izazovi i mogućnosti primjene u Bosni i Hercegovini“, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.