Bosfor

Predložen pritvor za trojicu osumnjičenih u sklopu akcije "Bosfor"

Vijesti / Flash | 24. 03. 2017. u 14:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je postupajući tužitelj ispitao osumnjičene u sklopu akcije "Bosfor" upućen je prijedlog za određivanje mjere pritvora za Kadira Kania, rođenog 1987. godine u mjestu Bayburt Republika Turska, Mustafu Kara, rođenog 1951. godine u mjestu Karasu R Turska i Valentina Vidića, rođenog 1991. godine, iz Čapljine.

Mjera pritvora prema osumnjičenima predložena je zbog opasnosti od bijega, osnovanog straha da bi, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, te da bi mogli ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, sudionike ili prikrivače.

Pritvor je predložen i zbog postojanja straha da bi puštanjem na slobodu osumnjičeni nastavili vršenje ovih i drugih kaznenih djela te da bi dovršili kaznena djela za koja se sumnjiče ovom istragom ili počinili novo kazneno djelo.

U akciji koju je Tužiteljstvo BiH provelo s partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, a u suradnji sa kolegama iz R Hrvatske i Turske, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni organizirali ilegalni transport više desetina ilegalnih emigranata, uglavnom državljana R Turske, oba spola i različitih starosnih dobi, koje su za velike novčane iznose, a koji su dostizali i više tisuća eura, krijumčarili preko Crne Gore, BiH i Hrvatske u zemlje zapadne Europe.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata.

Prema jednoj osumnjičenoj osobi bit će upućen prijedlog za određivanje mjera zabrane.

Prijedlog za određivanje mjera pritvora proslijeđen je Sudu BiH, a istraga se intenzivno nastavlja, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close