Čović

Pred vratima smo rješenja za Hrvate u BiH

Vijesti / Politika | 01. 09. 2017. u 12:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Tko zna'', odgovorio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović na pitanje Hrvatskog medijskog servisa hoće li se ponovo kandidirati za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

''Ja sam predugo u politici, neplanski i evidentno imam još jedan izborni ciklus kad gledate biološki. Ja sam u 62. godini života i ja ću u vrijeme izbora ući u 63. godinu. Imam ispred sebe još tog aktivnog djelovanja'', rekao je Čović.

Dodao je kako unutar HDZ-a neće upasti u postavljenu zamku da se bave izbornom kampanjom dvije godine.

''Kampanja će biti tamo negdje iza održane konferencije u Neumu, koja će biti za sva ova pitanja nekad 15. ili 16. ožujka iduće godine. Vidjeti ćemo kako ćemo se odnositi prema izbornom ciklusu, do tad ćemo sigurno imati izborno zakonodavstvo pa će biti ono što bi rekli 'jutro je pametnije od večeri'. A dominantno odluku će imati primarno stranačko tijelo HDZ-a pa onda i kroz HNS. Kako će biti meni, vjerujte mi, u ovom trenutku je svejedno. Meni je bitno da ovaj projekat iznesemo do kraja, da štiteći svoj narod zaštitimo i BiH, jer sve drugo bi značilo kraj tog procesa. U tom duhu smo potpisali sporazum s Hrvatskom strankom prava BiH. Mislim da ćemo na tom pragu okupiti jednu značajnu strukturu politika koje na sličan način vide strukturu hrvatskog naroda'', rekao je Čović.

Kaže da će to isto biti ponuđeno svim strankama HNS-a.

''Meni je jasno da postoji ovo jedno pitanje da SDA ili gospodin Izetbegović ili tko zna tko traži u ime njih sebi alternativu, partnera među Hrvatima, možda traže i među Srbima, ne treba oko toga dvojiti, oni će nastojati koliko će se upecati ljudi, nasjesti zagristi takav jedan zalogaj, koji će biti dosta onako sladak vidjet ćemo. Ali nećemo biti naivni i nitko nas neće moći zavlačiti kao što smo imali cikluse prve tri godine, da nam netko pet mjeseci govori kako će se odlučiti. Svi će na proljeće odlučiti zajedno oko toga želimo li zajedno, na vrijeme, pravodobno. Isto tako ako netko misli da ovo što pravimo, pravimo loše za hrvatski narod, neka pokuša sa svojom logikom komuniciranja s javnošću doći do glasača'', rekao je i dodao kako je uvjeren da će dominantnije nego ikada do sada pobijediti.

''Evidentno smo pred vratima rješenja za Hrvate u BiH i to se ne smije prokockati'', rekao je, između ostalog, Čović za HMS.

Kopirati
Drag cursor here to close