Planina Čvrsnica

Požar na području Jablanice stavljen pod kontrolu

Vijesti / Flash | 28. 06. 2017. u 13:34 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vjerujemo da je djelovanje helikoptera OS BiH uspjelo spriječiti daljnje širenje požara na području Jablanice'', rekao je za Bljesak.info glasnogovornik Civilne zaštite Pero Pavlović.

Helikopter Mi8-MTV Oružanih snaga BiH koji je tijekom dana bio aktivan na gašenju požara s otprilike deset naleta, posao je završio oko podneva kada se intenzivirala jačina vjetra što je otežalo daljnje aktivnosti.

''Koliki su efekti i učinci svega što je danas posada s helikopterom uradila teško je suditi budući da je teren uistinu nepristupačan, a ekipe su na terenu, te još uvijek ima dima'', dodao je Pavlović.

Na službenoj stranici OS BiH navedeno je kako je ''na zahtjev Službe civilne zaštite općine Jablanica, 28.06.2017. godine u ranim jutarnjim satima, Oružane snage BiH iz sastava 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane uputile su jedan helikopter Mi8-MTV za pružanje pomoći tijekom elementarne nepogode - gašenje požara na planini Čvrsnica u općini Jablanica''.

Podsjetimo, požar je započeo gorjeti u petak, 23. lipnja na planini Čvrsnica na području općine Jablanica zbog udara groma.

Kopirati
Drag cursor here to close