Pomaže i helikopter

Požar kod Jablanice još nije ugašen

Vijesti / Flash | 26. 06. 2017. u 11:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, u razgovoru za N1 rekao je da požar kod Jablanice nije veliki, ali da nepristupačan teren otežava njegovo stavljanje pod kontrolu.

Solak je naglasio da je zatražena i intervencija Oružanih snaga jer, prema njegovoj procjeni, nadlijetanje helikoptera jednom ili dvaput, bilo bi dovoljno da vatra bude ugašena.

''Požar smo primijetili jučer ujutro, ali veoma nepristupačan teren je otežao intervenciju. Postoji mogućnost da se požar prošili, pa smo zato tražili pomoć Oružanih snaga. Mislim da bi jedno ili dva nadlijetanja bilo dovoljno'', kazao je on.

Dodao je da je helikopter na terenu djelovao u jutarnjim satima, te da bi operacija trebala biti nastavljena uskoro.

''Helikopter je radio od 7.20 do 9.30 sati, imao je deset izbačaja vode, učinak je bio vrlo dobar, ali nedovoljan. Helikopter se vratio u bazu po gorivo i trebao bi nastaviti s akcijom gašenja'', naglasio je Solak.

Inače, u protekla 24 sata, na području Čapljine i Mostara zabilježeno je pet intervencija vatrogasaca. Na lokalitetu Crnog brda u Jasenici, u čapljinskoj općini, gorjela je smrekova šuma i nisko raslinje, a požar je uspješno ugašen.

Kopirati
Drag cursor here to close