Potpora stranke

Potvrđena Vučićeva kandidatura za predsjednika Srbije

Vijesti / Flash | 17. 02. 2017. u 20:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski premijer i vođa Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić dobio je u petak jednoglasnu potporu Središnjeg odbora SNS-a da se kandidira na predsjedničkim izborima.

Središnji odbor vladajuće Srpske napredne stranke jednoglasno je podržao predsjednika stranke i aktualnog premijera Aleksandra Vučića za kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji, a Vučić je najavio povlačenje s dužnosti predsjednika Vlade Srbije.

"Htjeli su moju glavu na crti, i evo - ja im na crtu izlazim", poručio je Vučić pozdravljen dugim pljeskom, prenosi Hina.

On je ponovio kako je odlučio prihvatiti kandidaturu čvrsto uvjeren da su Srbiji "potrebni rad, stabilnost, investicije, nove bolnice" i zato što "netko mora stati na vrata, kada na njih kuca prošlost".

"Ponosan sam na vas jer smo se u prethodnih četiri ili pet godina uspjeli pomjeriti s mrtve točke u zemlji koja je bila na rubu bankrota i koja nije vidjela svoju budućnost", naglasio je Vučić, rekavši svojim stranačkim kolegama da im se vjerojatno posljednji put obraća kao predsjednik Vlade.

"Želim reći da sam učinio sve da zemlju izvučem iz krize. Jesam li griješio? Griješio sam, ali sam se trudio da greške ispravljam", rekao je Vučić i najavio da će "prvih pet dana svog odmora iskoristiti za kampanju".

Vučić je upozorio na "veoma važnu ulogu" Nikolića za tu stranku, naglasivši kako ne želi od bilo kojeg naprednjaka čuti "ružnu riječ" o Nikoliću.

"Ja sam spreman surađivati i raditi zajedno s Nikolićem kao sa svakim od vas i ta želja neće nikada prestati, ali sam siguran da postoji razlika između nas i njih, i mislim da to razumije i Tomislav", naglasio je Vučić.

Mandat Nikoliću traje do svibnja ove godine, a očekuje se da će predsjednički izbori biti raspisani za travanj.

Osim Vučića kojeg je kandidirala vladajući SNS, do sada su kandidature potvrdili vođa radikala Vojislav Šešelj, a bivši ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić i donedavni pučki pravobranitelj Saša Janković, te čelnik konzervativnog pokreta Dveri Boško Obradović već su započeli kampanju.

Vučićevu kandidaturu podržale su i članice vladajuće koalicije - socijalisti Ivice Dačića, Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme i Pokret socijalista Aleksandra Vulina, podsjeća Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close