Jačanje uloge žena u BiH

Potrebno uključiti žene u borbi protiv radikalizacije

Vijesti / Flash | 04. 07. 2016. u 11:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić sastao se danas sa specijalnom predstavnicom predsjedavajućeg OSCE-a za pitanja rodne ravnopravnosti veleposlanice Melanne Verveer.

Razgovarano je o načinima na koje Misija OSCE-a u BiH može asistirati Ministarstvu sigurnosti u programima rodne ravnopravnosti te uključivanja ženskih nevladinih organizacija u rad na prevenciji i suzbijanju nasilnog ekstremizma i terorizma.

Istaknuto je da je započeti zajednički projekt jačanja svijesti o prijetnjama od nasilnog ekstremizma polučio izuzetno dobre rezultate, te da je potrebno nastaviti poduzimanje preventivnih mjera s ciljem sprečavanja radikalizacije u društvu.

Stoga je zaključeno da treba započeti suradnju i sa ženskim nevladinim organizacijama koje bi se uključile u rad na prevenciji, s obzirom na to da imaju dugogodišnje iskustvo rada sa ženama i prepoznatljive su u lokalnim zajednicama. Ocijenjeno je da će njihovo iskustvo biti od velike koristi za ostvarivanje kontakata sa ženama i mladima, kao i stjecanja njihovog povjerenja u institucije sektora sigurnosti.

Tijekom sastanka izražen je obostrani interes za nastavak dosadašnje suradnje Ministarstva sigurnosti i agencija za provođenje zakona u BiH s Misijom OSCE-a na jačanju kapaciteta u različitim oblastima, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close