ŽZH

Policijske snage pojačane za 36 novih službenika

Vijesti / Flash | 10. 01. 2017. u 11:43 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na svečanoj promociji promovirano je 30 kadeta Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke koji su uspješno završili osmomjesečnu temelju policijsku obuku prve razine i stekli uvjete da dodjelu čina "policajac" i šest kadeta koji su uspješno završili šestomjesečnu temeljnu policijsku obuku druge razine i stekli uvjete za dodjelu čina "mlađi inspektor".

U obraćanju nazočnima, ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Branko Vukoja je čestitao kadetima na uspješno završenoj obuci, naglasivši da su kadetkinje i kadeti tijekom obuke pokazali ozbiljnost i upornost u stjecanju teorijskih znanja i praktičnih vještina, te se nada da će uspješno odgovoriti svim izazovima koji im predstoje u obavljanju policijskog službenika.

Obuka je provedena u skladu sa Zakonom o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela i o agencijama za potporu policijskoj strukturi u BiH, Pravilnikom o temeljnoj obuci i obvezama kadeta tijekom temeljne obuke i nastavnim planovima i programima temeljne obuke kadeta Uprave policije MUP-a ŽZH-prva i druga razina.

Svojim radom i zalaganjem posebno su se istakli Silvio Bogut i Viktorija Medić koji su proglašeni kadetima devete i desete generacije.

Na svečanoj ceremoniji uzvanicima su se obratili, pored ravnatelja Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Branka Vukoje, ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Zdravko Boras i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić. Svečanosti su pored dužnosnika Županije Zapadnohercegovačke prisustvovali pripadnici drugih policijskih agencija u državi te predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close