Zbog Božića

Policija u Sarajevu danas ne kažnjava vozače koji ne poštuju sustav par-nepar

Vijesti / Flash | 25. 12. 2016. u 14:28 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije danas samo upozoravaju vozače koji se ne pridržavaju sustava par-nepar s obzirom na božićne blagdane i veliki broj osoba koji žele posjetiti rodbinu i prijatelje.

Iz Operativnog centra MUP-a SŽ su pojasnili da policija danas postupa i poštuje odluku Vlade SŽ koja se tiče sustava par-nepar, odnosno da danas mogu prometovati samo vozila čiji je posljednji registarski broj neparni.

Ipak, dodaju da policija ima razumijevanja prema onima koji proslavljaju Božić, ali i osobama koje danas žele obići rodbinu i prijatelje na ovaj katolički blagdan, stoga samo upozoravaju vozače ukoliko ih zaustave i primijete da im je posljednji registarski broj paran, javlja Klix.ba.

Na gradskim prometnicama danas je pojačano prisustvo pripadnika MUP-a SŽ koji kontroliraju vozila, a građani SŽ danas uglavnom poštuju naredbu vlasti koja ima cilj smanjiti zagađenje u gradu.

U skladu s odlukom Vlade KS jutros od 7 sati zabranjen je promet za sva vozila čija registarska oznaka završava brojevima 0, 2, 4, 6, 8, dok se već od ponoći zabrana odnosi na vozila s neparnim brojevima.

Podsjećamo da je županijski ministar prostornog uređenja, građenja i okoliša Čedomir Lukić jučer priopćio odluku o uspostavljanju novog režima prometa.

Kopirati
Drag cursor here to close