Policija napravila tim za izbore u Stocu
Za sigurne izbore
OBJAVA: Ponedjeljak, 6. veljače 2017. 14:42
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Izbori stolac
1

Zadaća stožera je da do završetka svih izbornih aktivnosti prati stanje sigurnosti na području Stoca

MUP HNŽ je imenovao stožer akcije 'Izbori – Stolac 2017' s ciljem izrade plana za osiguranje općinskih izbora koji će se održati 19.02.2017.godine .

''Zadaća stožera je da do završetka svih izbornih aktivnosti prati stanje sigurnosti na području Stoca, osigura uvjete za sigurno i neometano održavanje izbora u Stocu, te koordinira ukupne aktivnosti svih policijskih službenika koji sudjeluju u osiguranju izbora na području Stoca'', navedeno je na stranicama MUP-a.

Podsjetimo, izbori u općini Stolac su prekinuti na način da su povučene sve glasačke kutije sa izbornim materijalom, nakon što je došlo do fizičkog obračuna.

Naime, u obračunu su ozlijeđeni predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Ivan Perić i jedan član Povjerenstva.

Inače, SIP je ranije u ponovljenom postupku, prema Rješenju Apelacijskog odjela Suda BiH, poništio izbore u Stocu. Poništeni su u izbornoj jedinici za načelnika i za općinsko vijeće na svim redovnim biračkim mjestima. Ovom odlukom poništeno je dodatno još i glasovanje putem mobilnih timova, kao i glasovanje u odsustvu i putem pošte. To zahtijeva i dodatne troškove.

S obzirom da je 2017. neizborna godina, osim novih 14.000 KM za troškove SIP-a, poznato je da će biti izdvojeno i 19.000 maraka iz proračuna državnih institucija. Općina Stolac će sama morati snositi ostale troškove izbora.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
ante buha
1. ante buha
prije 231 dan.
Cestitan unaprijed Boskovicu na pobjedi..
+15
-7
1
CA
Chrome